Am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni. nu am avut oasele fracturate,decat rani,contuzii,hematom,nu am putut sa merg bine decat dupa 3 saptamani.in prima saptamana deloc. persoana care m a lovit nu mi a dat nicio suma de bani. dupa depunerea plangerii la politie impreuna cu certificatul medico-legal, ce ar trebuii sa fac ,sa ma duc sa depun o plangere in instanta sau sa astept sa inainteze dosarul de la politie catre instanta. va multumesc
Despagubiri puteti obtine numai pe latura civila. In acest sens, fie la momentul la care se incepe urmarirea penala, va constituiti parte civila, fie actionati in instanta pe cale separata cu o actiune civila pe faptuitor pentru daunele produse, urmand ca procesul penal sa-si urmeze cursul separat. Actiunea civila separata are dezavantajul ca impune plata unei taxe de timbru dar uneori este solutionata mai repede pe cand actiunea civila exercitata in procesul penal nu necesita plata unei taxe de timbru dar solutionarea acesteia depinde ca durata de solutionarea laturii penale a cauzei.
Nu trebuie sa depuneti nimic la instanta, procurorul dispune trimiterea in judecata daca este cazul, urmeaza faza de urmarire penala, se fac audieri, expertize, este bine sa mergeti sa declarati ca va constituiti parte civila in procesul penal daca nu ati facut o deja in plangerea penala, sa strangeti absolut tot ce are legatura cu acest eveniment, acte, chitante,facturi.
nu am banii necesari,nu am loc de munca.problema este ca am certificatul medico-legal in original la politie si nu stiu cum sa ii zic politistului sa mi l dea sa i fac o copie xerox.
Furt calificat
sevilla28
daca am depus plangere la politie si plangere penala la parchet in care ma constitui parte civila si am primit raspuns de la parchet ca plangerea a fost ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica
ema_r
Va rog sa ma ajutati cu un sfat si anume ce pot face in urma unei agresiuni fizice cu vatamare corporala. Am depus plangere la politie si urmeaza sa obtin ... (vezi toată discuția)