avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

buna ziua o intrebare va rog. am un credit ipotecar si problema mea e ca am ramas cu 110 zile intarziere insumand cam 800 de euro am fost la banca sa platesc suma de 800 de euro iar raspunsul bancii a fost acela ca datorita intarzierii mele mi-a fost tot creditul la datorie adica 36000 euro iar singura mea varianta este sa platesc 10% din credit adica 3600 euro daca nu intru in executare silita. va rog sa-mi spuneti daca este legal ce face banca. pentru 800 de euro e normal sa-mi bage tot creditul pe gat?

[Va rugam nu mai scrieti doar cu majuscule]
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: 1smiley , utilizator 13:42, 10 August 2013
Pentru neplata mai mult de 3 luni consecutiv (indiferent de cati euro este vorba), in baza contractului pe care l-ati semnat (lecturati-l ) creditul a fost declarat scadent anticipat ( vi se solicita totalitatea creditului, la care se adauga dobanda penalizatoare).
Din acest moment se va declansa executarea silita, banca valorificand garantiile contractuale si putand folosi toate tipurile de executare silita.
SI IN CONDITIILE ACESTEA CE VARIANTE AM?
probabil a operat clauza contractuala datorita depasirii celor 3 luni de neplata. Verificati daca in contract este prevazuta aceasta posibilitate a bancii de a solicita plata procentului de 10%. De regula daca nu se platesc ratele consecutiv 3 luni opereaza rezilierea.
Alta solutie nu aveti decat sa platiti in caz contar se va proceda la executarea silita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
ContSters82289, utilizator
In primul rand, am sa va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, intrucat contravine regulamentului forumului.

Nu stiu care sunt variantele ca nu va stiu situatia exacta, ce garantii s-au constituit.

Varianta cu cele mai putine pagube pt dvs ar fi o noua intelegere cu banca. O eventuala executare silita aduce si cheltuieli substantiale de executare care se vor adauga creditului restant.
Si daca fac contestatie la executare si suspendarea executarii silile ce sanse am ?

Alte discuții în legătură

Falimentul persoanei fizice mariosyle mariosyle Buna seara! Am ramas restant la achitarea a doua credite de nevoi personale, fara garantii imobiliare. Practic, din 2011 nu mi-am mai permis sa platesc ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)