buna ziua o intrebare va rog. am un credit ipotecar si problema mea e ca am ramas cu 110 zile intarziere insumand cam 800 de euro am fost la banca sa platesc suma de 800 de euro iar raspunsul bancii a fost acela ca datorita intarzierii mele mi-a fost tot creditul la datorie adica 36000 euro iar singura mea varianta este sa platesc 10% din credit adica 3600 euro daca nu intru in executare silita. va rog sa-mi spuneti daca este legal ce face banca. pentru 800 de euro e normal sa-mi bage tot creditul pe gat?
Pentru neplata mai mult de 3 luni consecutiv (indiferent de cati euro este vorba), in baza contractului pe care l-ati semnat (lecturati-l ) creditul a fost declarat scadent anticipat ( vi se solicita totalitatea creditului, la care se adauga dobanda penalizatoare).
Din acest moment se va declansa executarea silita, banca valorificand garantiile contractuale si putand folosi toate tipurile de executare silita.
probabil a operat clauza contractuala datorita depasirii celor 3 luni de neplata. Verificati daca in contract este prevazuta aceasta posibilitate a bancii de a solicita plata procentului de 10%. De regula daca nu se platesc ratele consecutiv 3 luni opereaza rezilierea.
Alta solutie nu aveti decat sa platiti in caz contar se va proceda la executarea silita.
In primul rand, am sa va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, intrucat contravine regulamentului forumului.
Nu stiu care sunt variantele ca nu va stiu situatia exacta, ce garantii s-au constituit.
Varianta cu cele mai putine pagube pt dvs ar fi o noua intelegere cu banca. O eventuala executare silita aduce si cheltuieli substantiale de executare care se vor adauga creditului restant.