avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer functionar public in timpul CCC
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer functionar public in timpul CCC

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca un functionar public aflat in CCC la unitatea angajatoare poate fi transferat la alta unitate ori trebuie sa revina la serviciu si apoi facute formalitatile.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 13:18, 22 August 2013
Faceti o cerere de reintoarcere din CCC, apoi va transferati.
exista vreun termen in sarcina salariatului aflat in CCC (functionar public) pt a notifica angajatorul cu privire la revenirea din CCC si reluarea activitatii?

stiu ca la suspendarea de drept a raportului de serviciu exista un termen. multumesc.
Trebuie sa faceti cerere de reluare a activitatii si apoi sa demarati procedura de transfer la cerere. Astfel potrivit art.90 din Legea nr.188/1999:
....
(5) Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală.

Astfel, in cazul transferului la cerere este necesar numai acordul conducatorului institutiei la care va transferati.
Multumesc pentru raspunsuri. In continuare: ce sa inteleg din "transfer in interesul serviciului"? Al cui interes se are in vedere? Nefiind precizat expres, pot s-o iau oricum?
Speta este: o directie judeteana ne-a notificat ca doreste preluarea prin transfer in interesul serv a unui functionar de-al nostru, fara ca, in prealabil salariatul nostru sa ne fi anuntat in vreun fel. La unitatea care doreste transferul exista depuse cererea de transfer + acordul acestui salariat. (le-am solicitat si depus la dosarul profesional).

Eu, ca unitate de la care pleaca, mai am nevoie de ceva documente la dosar pt operarea transferului? sau emit actul administrativ si gata?

Multumesc pt atentie :)

Cu stima.
Interesul in cazul acesta este al unitatii in care functionarul public se transfera! Unitatea la care se transfera are nevoie de acordul functionarului public ptr a va putea solicita acest transfer. Acordul il aveti.
Ceea ce trebuie sa faceti dvs este sa comunicati unitatii solicitatoare daca sunteti de acord cu acest transfer, iar in cazul in care sunteti de acord sa specificati si data la care considerati necesar ca acest transfer sa aiba loc (de regula, se iau in considerare cam 2 saptamani pentru a avea timpul necesar intocmirii tuturor formalitatilor si ptr ca functionarul public in cauza sa-si predea lucrarile).
Dupa transmiterea acordului dvs. incepeti procedura de transfer: emiterea actului administrativ, pregatirea dosarului profesional in vederea transmiterii noului angajator in original (cf HG 432/2004), calcularea concediului de odihna, etc. ...
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
CristinaMocanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Este necesar avizul anfp pentru ocuparea unui post prin transfer la cerere? ylys ylys Exista un post vacant in unitate si doresc sa aflu daca este necesar avizul ANFP pentru ocuparea lui prin transfer la cerere? (vezi toată discuția)
Transfer functionar la cerere Biara Biara buna am si eu o nelamurire , in ce conditii si daca se poate opune conducatorul unitatii de la care functionarul solicita sa fie transferat, acestei cereri? ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public egv egv Sunt functionar public si as dori sa ma transfer de la o primarie de comuna la alta primarie de comuna pe aceeasi functie ,Spuneti-mi va rog care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)