avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Resedinta si impozitul pe locuinta al persoanei cu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Resedinta si impozitul pe locuinta al persoanei cu handicap

Buna ziua

Cartea mea de identitate o am pe domiciliul din orasul X iar viza de resedinta in orasul Y. Sunt proprietar al locuintei de la adresa din orasul Y. Ca persoana cu handicap pot beneficia de scutirea de la plata impozitului pentru locuinta din orasul Y? Cea mai mare parte a timpului o petrec in resedinta Y, proprietatea mea. Nu sunt proprietar al locuintei din orasul X si as dori sa cunosc ce prevede Codul Fiscal in acest caz?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:40, 13 August 2013
Beneficiati de scutire impozite doar pe locuinta proprietate personala.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
carmen01011958, moderator
L nr 448/2006 CAPITOLUL II
Drepturile persoanelor cu handicap

SECŢIUNEA a 7-a
Facilităţi
Art. 26

Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:

b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;

Se acorda facilitatea scutirii de la plata obligatiilor fiscale,pentru o singura locuinta,acea inscrisa in documentele de identitate
In situatia mentionata de dvs nu puteti beneficia de facilitatea scutirii de la plata opbligatiilor fiscale pentru locuinta de resedinta din localitatea Y
nu inteleg de ce, si locuinta de la adresa Y este inscrisa pe verso ul cartii de identitate prin viza de resedinta
cititi cu atentie speta, va rog! locuinta din localitatea Y este proprietate personala
Am cerut scutire de impozit numai pt locuinta din Y si mi s-a refuzat asa ca desi am avut scutire de impozit pana acum acum s-a anulat pe motiv ca e locuinta de resedinta

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale persoana cu handicap accentuat trandanus trandanus buna ziua.doresc sa stiu daca sunt scutit de impozitul pe teren si casa (fiind persoana cu handicap accentuat ) si in ce procent. nu inteleg notiunea de ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)