avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ghici ghicitoare lista intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ghici ghicitoare lista intretinere

Cine imi poate spune din imaginea de mai jos urmatoarele:
[ link extern ] /
1. Care este data de afisare a acestei liste?
2. Care sunt pierderile de apa?
3. Cum au fost repartizate pierderile de apa?
4. Cine este sau cine sunt cenzorii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 14:01, 15 August 2013
1. ?
2. Nu se vede.
3. Sunt introduse in pretul / mc.
4. ?
1-Lista de plata a cotelor lunare de intretinere nu contine rubricile prevazute in normele in vigoare data afisare ,termen limita plata,etc
2-Clarificarea aspetelor ridicate de dvs,aveti posibilitatea sa o realizati fie in temeiul disp
art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei
şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

fie
art 12 A din HG nr 1588/2007
Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;

Doamna elga...
1. Lista a fost afisata ieri... Am incercat sa o contest la presedinte si mi-a spus ca zilele in care puteam sa o fac au trectu :)) ... desi urmaresc zi de zi afisarea ei si ma duc special pana acolo.
2. si 3. ... Daca sunt bagate in pretul /mc eu am consumat conform liste 6 mc apa rece, ap 36 nu a consumat nimic. Eu in luna iunie nu am fost in apartamentul respectiv. Deci repartizarea pierderilor este... dupa bunul plac.
4. Nu ar trebui sa fie si niste cenzori?
Lista e varza,pe langa faptul ca nu contine date obligatorii,data afisarii,data scadenta.. are si greseli de calcul.Daca in apartament nu locuieste nimeni se trec zero persoane la intretinere si zero de plata pe persoane ,cum adica 0/1!
Pe persoane se plateste gunoiul,curentul si gazele,pe cota parte salariile,fondul de reparatii iar despre interfon cum este in contract,de obicei pe apartament,dar am spus depinde. Pierderile de apa se impart cum se hotaraste in regulamentul asociatiei
Salariul ingrijitorului este impartit pe persoane o data si mai apoi ingrijitor si administrator pe cota parte!Verificati daca administratorul are atestat,nu cred,ori are o varsta cand nu mai poate fi schimbat si aici ma refer la modul de gandire mostenit.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
elenazan, utilizator
Pai cum adica cum se hotareste in asociatie? Nu e nico lege?
Pentru ca eu am auzit numai de variante bazate pe lege si majoritatea includ o pierdere de 10%.
La mine imparteala e cam asa si aici il citez pe fostu administrator care este actual interimar... luna trecuta... "Pai ce sa fac, daca a venit factura mai mare... am impartit si eu la mai multi din asociatie..". Pai bine stimabile cum la mai multi? Pai ori impartim la toti ori impartim doar la unii?
In plus deja in 3 ..4 luni nelocuind acolo am ajuns la un consum de peste 100 mc... Pai, cum e acum cu hotararea asociatiei?
Alt apartament nelocuit in 3... 4 luni nu a depasit 15 mc de apa rece.
Daca ar fi sa ma gandesc ca eu nu am consumat nimic dar am intr-o luna 30mc pierdere oare cat e pierderea reala? Oare administratorul nu ar trebui sa isi puna intrebarea ca la el in asociate e o problema si oare acea problema nu trebuie investigata si rezolvata? Daca consumul pe scara ar fi de 400 mc si pierderea ar fi de 10%... pai 40 mc... din care eu platesc 30mc?
Haideti sa va spun ce am inteles eu de la alte asociatii.
Vine factura cu un consum... din consumul respectiv se scade consumul de pe toate contoarele individuale. Daca in asociatie exista si apartamente fara contoare atunci la acestia se pune un consum stabilit incadrul asociatiei, aceste am auzit ca ar putea fi intre 5 si 10 mc. Daca mai ramane apa care nu este acoperita si dupa aceasta imparteala, restul se imparte in mod egal la toti locatarii de pe scara, indiferent de suprafata apartamentului.

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)