Nu stiu unde o fi practica asta...am avut de-a face fara falsa modestie cu sute de asemenea situatii, dar inca asa ceva nu am pomenit! Chiat textul legii este fara dubii in acest sens:
ART. 235
(1) În societăţile în nume colectiv, în comandită simplă şi în cele cu răspundere limitată, asociaţii pot hotărî, o dată cu dizolvarea, cu cvorumul şi majoritatea prevăzute pentru modificarea actului constitutiv, şi modul de lichidare a societăţii, atunci când sunt de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi când asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii.
(2) Prin votul unanim al asociaţilor se poate hotărî şi asupra modului în care activele rămase după plata creditorilor vor fi împărţite între asociaţi. În lipsa acordului unanim privind împărţirea bunurilor, va fi urmată procedura lichidării prevăzută de prezenta lege.
(3) Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor rămase după plata creditorilor are loc la data radierii societăţii din registrul comerţului.
(4) Registrul va elibera fiecărui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, în baza căruia asociatul poate proceda la înscrierea bunurilor imobile în cartea funciară.
Poate va referiti la prevederile art. 236 din Legea nr. 31/1990, privind societatile comerciale, republicata, abrogat din anul 2006, in care se vorbea de dizolvarea/lichidarea/radierea societatilor comerciale cu asociat unic.
Mai mult decat atat, va rog sa va uitati pe site-ul ONRC pentru a vedea care sunt etapele si actele necesare pentru radiere in conformitate cu art. 235:
[ link extern ]