avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire taxa mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire taxa mediu

Buna ziua, am 25 de ani si permis de aprox 2 ani, certificat de handicap accentuat permanent (probleme cu auzul - protezat). conform legii 448/2006 deduc ca trebuie autoturismul sa fie adaptat dar nu se specifica ca este obligatoriu, cel putin in cazul meu nu trebuie adaptata in nici un fel. Am mai vazut un topic similar pe aici mai vechi fara un raspuns final si concret. Vreau sa aduc o masina din afara si taxa de poluare este maricica.

Potrivit OUG nr.50/2008, pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, la art.3, alin. (2), lit. b), se precizează: " Fac excepţie de la prevederile alin.(1) autoturismele echipate si destinate conducerii de catre persoanele cu handicap fizic grav si accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificările ulterioare, care poseda permis de conducere;
De asemenea, tot in cadrul art.3, alin. (3), se precizează ca "Excepţiile prevăzute la alin. (2), lit. b) se aplica numai pentru achiziţionarea unui singur autoturism in decurs de 5 ani si atunci cand autoturismul este in proprietatea persoanei cu handicap"
Vă mai facem cunoscut faptul că art. 26 din Legea 448/2006 privind promovarea şi protecţia drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare a fost abrogat prin Legea 241/2007, lit. q, lege pentru abrogarea unor reglementări prin care sunt acordate scutiri sau exonerări de la plata taxelor vamale ale unor bunuri.


Va multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: cion , utilizator 17:19, 28 Aprilie 2009
Am fost la R.A.R. si mi-au zis ca masina trebuie sa fie adaptata in vreun fel, o boxa cu microfon in afara masinii si aud claxoanele (asa s-a exprimat cineva de acolo). Cei de la Romhandicap nu au adaptari auto decat pentru handicap locomotor.
am 22 de ani si permis de 2 ani...grad accentuat de handicap...si vreau sa-mi inmatriculez masina dar nu imi trebuie modificari pt k pot conduce normal....trebuie neaparat facute modificari k sa fiu scutit de la taxa?..




multmesc celor kre imi rasp...
cion a scris:

am 22 de ani si permis de 2 ani...grad accentuat de handicap...si vreau sa-mi inmatriculez masina dar nu imi trebuie modificari pt k pot conduce normal....trebuie neaparat facute modificari k sa fiu scutit de la taxa?..
multmesc celor kre imi rasp...


legea spune ca tre sa ai masina adaptata handicapului tau, daca ai handicap locomotor mai mult ca sigur nu vei avea nici o problema. daca ai alt handicap, eu de exemplu am auditiv cum am scris si la inceput, va fi foarte greu sa obtii scutirea daca nu chiar imposibil. Eu pana la urma am gasit o oferta foarte buna aici deja inmatriculata si nu a mai fost nevoie sa-mi bat capul cu scutirea acestei taxe

succes!
vreau sa intreb si eu daca trebuie neaparat sa aduc eu masina din afara ca sa o pot inmatricula si sa pot beneficia de scutire sau o pot cumpara si de aici....ms mult...
cion a scris:

vreau sa intreb si eu daca trebuie neaparat sa aduc eu masina din afara ca sa o pot inmatricula si sa pot beneficia de scutire sau o pot cumpara si de aici....ms mult...


nu conteaza cine aduce masina din afara, ideea de baza este sa ai contract de vanzare-cumparare pe numele tau si cu acela inmatriculezi masina pe numele tau si restul de acte

Alte discuții în legătură

Impozitare si taxa auto - persoana cu handicap vitan_diana vitan_diana Sunt persoana cu handicap de vedere accentuat, nedetinatoare de permis auto. Dorim sa ne achizitionam un autoturism, autoturism ce dorim sa il inmatriculam pe ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pe persoana cu handicap postiga postiga daca vreau sa inmatriculez o masina pe numele surorii mele care e persoana cu handicap locomotor (cel mai mare grad posibil) mai platesc taxa de timbru? Iar ... (vezi toată discuția)