avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... dovada calitatii de reprezentant - NCPC
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

dovada calitatii de reprezentant - NCPC

cu ce poate face consilierul juridic dovada calit de reprez in sensul art 151 Noul cod de proc cvi. A redactat si semnat o cerere de chemare in judecata. este obligatie inscrierea in vreun colegiu al consilierilor?
Cel mai recent răspuns: Grosu Ionuț-Cãtãlin - Consilier Juridic , Consilier juridic 10:37, 12 Decembrie 2013
Este necesara o imputernicire din partea societatii. Imputernicire in care societatea declara calitatea dumneavoastra de consilier juridic si ca va imputerniceste sa-i reprezentati in instanta.
Este necesara inscrierea in Colegiul Consilierilor Juridici. Dovada calitatii de reprezentant o veti face cu imputerincirea model -Anexa 3 la Statutul profesiei de consilier juridic, iar dovada de consilier juridic o veti face cu legitimatia si insigna data de Colegiu.

alte opinii?
Profesia de consilier juridic nu se exercita prin "declaratii" ale angajatorilor. Cititi legea si statutul profesiei de consilier juridic.
Dovada calitatii o faceti cu imputernicirea/delegatia semnata de catre angajatorul dvs.

Alte discuții în legătură

Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic ce nu este inscris in nicio asociatie poate reprezenta institutia in fata instantelor de orice grad? aleodor27 aleodor27 Un cons. jur. cu vechime de peste 5 ani in specialitate, dar care nu a fost si nu este inscris in nicio asociatie/colegiu al cons. jur. si care isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
E impetuos necesara inscrierea in colegiul consilierilor juridici? sau pot profesa ca si consilier juridic in baza unui contract colectiv de munca? Andreea205 Andreea205 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si parea dumneavoastra in urmatoarea privinta: Lucrez in prezent ca si consilier juridic la o firma in baza ... (vezi toată discuția)