avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz recoltare probe biologice

Când se consideră că ai săvârșit infracțiunea de refuz recoltare probe biologice? Când ți-ai exprimat refuzul categoric în fața organului de poliție sau în fața medicului?
Cel mai recent răspuns: Elemer Kadar , Consilier juridic 13:13, 10 Septembrie 2013
si una si alta!

Evident ca daca accepti fata politistului inrecoltarea de probe biologice iar cand ajungi la medic, refuzi... finalitatea este aceeasi: refuzul, deci imposibilitatea recoltarii de probe biologice.
dacă ai refuzat în fața polițistului, refuzând totodată să mai mergi la spital, e considerat refuz recoltare probe biologice?
Ce valoare ati avut in aerul expirat? sau intrebati doar pentru informare.
În noul Cod rutier face referire doar la refuz recoltare probe biologice nu și la refuz recoltare cu aparatul alcooltest

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului caisa.marius caisa.marius am fost oprit de o patrula de politie si in urma testarii cu aparatul alcooltest am fost depistat cu o alcoolemie de 0,46 in aerul expirat neconsumand alcool ... (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)