Buna ziua, am un S.R.L si doresc sa devin vanzator ambulant dupa ce obtin codul CAEN ,
1 – pot vinde oriunde ? exemplu: parcuri, piete, targuri, statii de autobus, pe stada intr-un loc circulat ... I-mi mai trebuie aprobare de la: adminstratorul pietei, responsabilul parcului ..etc.
2- pot vinde orice: legume-fructe, sucuri, inghetata, vata pe bat, gogosi, covrigi, clatite, cafea, hoot dog, jucari …etc. E de ajuns autorizatia de la sanepid ? mai necesita si alte autorizatii.
Acte necesare pentru obţinerea acordului de funcţionare ambulant în vederea desfăşurării activităţii de comerţ stradal în mobilier urban faţa punctului de lucru cu acelasi profil ( flori , legume fructe, ziare si reviste, carti, produse de patiserie, cofetarie, vitrina frigorifica pentru inghetata si aparat pentru inghetata ) :
1.Cerere tipizată;
2.Acte firmă (certificat de înregistrare + certificat constatator cu obţinut de la ORC in baza Legii 359/2004);
3. Certificat fiscal (din care să rezulte că nu sunt datorii la bugetul local – obţinut de la Direcţia Fiscală);
4.Plan de situaţie 1:500 pe care se va marca vizibil amplasamentul unde se solicita amplasarea mobilierului – obţinut prin cam.12 – de la Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru;
5. Plan de încadrare 1:5000 – obţinut prin cam. 12 – de la Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru;
6. Proiect, poza în care să fie prezentat tipul de mobilier de comerţ stradal utilizat ;
7. Activitatea de comercializare îngheţată , produse de patiserie, etc necesită document de avizare sanitar-veterinară a laboratorului în care se produce;
8. Acordul pentru desfasurarea exercitiilor comerciale eliberat de catre Primarie in baza Legii 650/2002 pentru punctul de lucru fix;
9. Extras de carte funciară, dacă este cazul pentru teren proprietate personala a persoanelor fizice sau juridice precum si contract de inchiriere/comodat a terenului, daca este cazul .
Acte necesare pentru obţinerea acordului de funcţionare ambulant în vederea desfăşurării activităţii de comerţ stradal in chioscuri, tonete de flori pe amplasamente adjudecate la licitatie publica :
1. Cerere tipizata;
2. Acte firmă (certificat de înregistrare + certificat constatator cu obţinut de la ORC in baza Legii 359/2004);
3. Certificat fiscal (din care să rezulte că nu sunt datorii la bugetul local – obţinut de la Direcţia Fiscală);
4. Plan de situaţie 1:500 pe care se va marca vizibil amplasamentul – obţinut prin cam.12 – de la Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru ;
5. Plan de încadrare 1:5000 – obţinut prin cam. 12 – de la Serviciul Banca de Date Urbane şi Cadastru ;
6. Proiect intocmit de un proiectant autorizat în care să fie prezentat modelul de chiosc, toneta avizat de catre Institutia Arhitectului Sef din cadrul Primariei ;
7. Contract de inchiriere a domeniului public .
Acte necesare pentru obţinerea acordului de funcţionare în vederea desfăşurării activităţii de comerţ stradal în rulotă comercială , comert cu legume fructe, flori, carti, pop corn etc pe amplasamente adjudecate la licitatie publica:
1. Cerere tipizată;
2. Certificat de înregistrare obţinut de la Oficiul Registrului Comertului;
3. Certificat fiscal din care sa rezulte ca nu sunt datorii la bugetul local – obtinut de la Directia Fiscala .
4. Contract de inchiriere a domeniului public;
5. Activitatea de alimentatie publica necesita document de avizare sanitara ;
6. Carte de identitate, talon din care sa reiasa faptul ca rulota este de tip comercial;
7. Contract de inchiriere/comodat a rulotei, daca este cazul;
8. Proiect, poza în care să fie prezentat tipul de mobilier de comerţ stradal utilizat .
Va multumesc pt raspunsul detaliat. Din ce spuneti d-vs inteleg ca nu pot iesi cu o masuta, azi in piata sudului sa vand legume iar maine in crangas cu covrigi ... chiar daca devin vanzator ambulant tot am un loc stabil nu ma pot plimba cu "caruta" :)) sa incerc terenuri.
Iar planul de încadrare 1:5000 e un formular, act nu e vb. de roni ?
As putea sa stiu ce taxe plateste un vanzator ambulant?
De exemplu eu vreau sa.mi deschid o taraba la care sa vand brelocuri de chei souvenire bratari lantisoare!