avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosare penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosare penale

Buna ziua. Am o mare mare problema cu cumnatul meu am peste 500 citatii in dosare civile si 8 dosare penale toate cu neinceoerea urmaririi penale dar azi am mai primit o citatie de la politie cu ''mandat de aducere'' nu stiu cum sa scap de acest om sa ma lase in pace am fost la toate tribunalele din Bucuresti , Giurgiu, Bolintin, Constanta , Curtea de apel , Parchet sectii de politie DNA... . Am nevoie de un sfat il pot da in judecata pentru a-l oprii din toate aceste procese? exista vreun articol sau vreun cod penal civil cu care pot merge in instanta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lumy40 , utilizator 21:47, 14 Septembrie 2013
Depuneti plangere penala pentru denuntare calomnioasa, asa scapati.

ART. 259
Denunţarea calomnioasă
Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
multumesc frumos!
Ce s- a intamplat dupa ce v-au luat cu mandat de aducere?

O plangere pentru denuntare calomnioasa nu il poate opri insa va poate ajuta in diverse moduri.
pe data de 19 am mandat de aducere la tribunal ...sincer nu stiu ce si cum sa fac deoarece nu stiu pentru ce sunt chemata in mandat nu era trecut decat numele meu in calitate de intimat
Daca aveti numarul de dosar, uitati-va pe portal despre ce este vorba.

Alte discuții în legătură

Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa - intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Conform ART. 259 Denunţarea calomnioasă (1) \\\\"Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei ... (vezi toată discuția)