avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de somaj

am doi ani si patru luni lucrati dupa care mau pus sa-mi dau demisia beneficiez de somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:44, 7 Septembrie 2013
1. Pentru a benficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.

2. Demisia va este imputabila dvs. deci nu veti putea benficia de indemnizatie de somaj.
Dar daca face asigurare de somaj la AJOFM?
Poate beneficia de somaj si daca incheie un c.i.m. pe durata determinata. De exemplu, pentru o luna .

Persoanele fizice pot încheia contract de asigurare pentru şomaj cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au cel puţin vârsta de 18 ani şi sunt asigurate în sistemul public de pensii şi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.
Pai ati inteles exact ce vreau sa spun, daca plateste 1 luna cotizatie la toate cele, poate beneficia de somaj, nu? E mai greu sa gasesasca un patron pt contract pe durata determinata si o costa mai mult!
Intr-adevar, dar ganditi-va ca trebuie sa se asigure si la pensie si la sanatate.

Alte discuții în legătură

Cum poate lua somaj Crocusel Crocusel Buna ziua, Fiul meu a fost disponibilizat zilele trecute firma nemaiavand de lucru pentru o parte din personal. Problema este ca fiul meu mai avea nevoie de ... (vezi toată discuția)
Somaj - plata contributie magdalena1957 magdalena1957 Daca nu am contract de munca si nici indemnizatie de somaj pot plati somajul din mana si cat costa la salariul minim ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Emmaluminita Emmaluminita Buna ziua. Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza: 6 luni, pentru ... (vezi toată discuția)