avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe veniturile realizate in strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe veniturile realizate in strainatate

O persoana fizica romana, cu domiciliul in Romania,realizeaza venituri din studii de piata efectuate in diverse tari in baza unui contract (fee) de colaborare semnat cu o firma din Marea Britanie .Persoana respectiva calatoreste 11 luni din an, stand cate 3-6 luni in fiecare tara in care realizeaza studii de piata.Firma din Marea Britanie ii plateste asigurarea sanatate globala.Va rog sa-mi spuneti :
1.Persoana respectiva datoreaza impozit in Romania pentru veniturile realizate in strainatate?
2.In ce categorie de venituri stabilite de Codul fiscal se incadreaza veniturile realizate de aceasta ?
3.Ea este obligata sa se inregistreze in Romania si in ce mod (ca persoana fizica autorizata,ca pers.care realizeaza venituri din activ independente,etc)?
4.Ce documente trebuie sa depuna in cazul inregistrarii si declararii veniturilor in Romania?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai repede cu putinta.(va rog sa-mi precizati si prevederile legale )

Alte discuții în legătură

Cetatean strain trebuie sa plateasca taxe in romania? Robert307 Robert307 Buna ziua, in cazul in care: O persoana britanica cu permis de sedere in Romania pe 5 ani, inregistrat ca avand mijloace proprii suficiente de intretinere ... (vezi toată discuția)
Vă rog mult ajutor calcul asigurare de sănătate utilizatornou1 utilizatornou1 Bună ziua! Am nevoie de ajutor. În 2012 am terminat liceul, după care am plătit asigurarea de sănătate până în iunie 2013, fără a realiza ... (vezi toată discuția)
Impozit c.a.s. cristieni cristieni SUNT ANGAJAT SI MI SE PLATESC CONTRIBUTIILE LA STAT , IAR ACUM MI-A VENIT DE LA SANATATE (C.A.S.) CA AM PLATIT PE CINCI ANI SI DIN ALTE ACTIVITATI ( CONTRACT ... (vezi toată discuția)