avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Concurs EPSO - Administratori Drept
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Concurs EPSO - Administratori Drept

S-a mai inscris cineva la acest concurs, cod EPSO/AD/148/09-RO

Eu m-am inscris si urmeaza sa sustin primele teste (EU Knowledge si Verbal-Numerical) pe 27 aprilie a.c orele 16.

Daca mai sunt candidati, poate ar fi util sa ne impartasim si aici ideile, experientele, materialele. desi teoretic concuram unii impotriva altora.
Cel mai recent răspuns: specgogu , utilizator 22:14, 26 Aprilie 2010
Nu am auzit pana acum de acest concurs. Inteleg ca este in limba engleza. Poate ne dai mai multe amanunte si poate, daca nu sunt utilizatori ai acestui site inscrisi la concurs pana acum, poate dupa ce ne vei da amanunte, vor fi...;)
Bun. Acest concurs este un concurs de selectie pentru functionari europeni. Inscrierile pentru acesta s-au incheiat la inceputul acestei luni dar vor mai fi si altele. Toate sunt postate pe site-ul oficial de selectie al UE, [ link extern ] /

Probele se sustin la alegere in engleza franceza sau germana. Procedura este deosebit de complicata si stufoasa, prima data se da un test cu cunostinte despre UE si unul verbal-numeric (un soi de IQ-Test). Cei ce promoveaza fie cu 50% fie cu 70% sau chiar 75% (procentele au diferit de la concurs la concurs din cate am auzit, eu nu stiu prea multe, sunt la prima tentativa) vor sustine apoi un test scris (pentru acest concurs, testul scris este programat tocmai in decembrie) apoi un interviu. Fericitii care trec de toate furcile caudine au dreptul sa isi depuna CV la institutiile europene, intr-o perioada de 3 ani de la afisarea listelor de reusiti.

Deci ceva gen admiterea la barourile mioritice: iei examenul ca sa ti se dea voie sa incerci sa te descurci singur.

Pentru cei interesati, nu pot decat sa le recomand site-ul [ link extern ] /
Trebuie sa va faceti cont si sa urmariti anunturile postate. In masura in care este cineva interesat am sa updatez mereu acest topic cu materialele pe care le folosesc si cu desfasurarea probelor.
Succes la examen!
Noi, avocatii, nu putem fi în acelasi timp si functionari, europeni sau nu. Astfel, fie ramanem avocati cum ne pretindem ca suntem, fie renuntam la aceasta meserie si ne facem altceva: functionari, cizmari, vanzatori etc....;)
Alex, multa bafta....sincer meriti sa iei acest examen, dupa ghinionul avut la admiterea in avocatura.
Asteptam vesti bune de la tine.
2007_rozi a scris:

Alex, multa bafta....sincer meriti sa iei acest examen, dupa ghinionul avut la admiterea in avocatura.
Asteptam vesti bune de la tine.


Multumesc mult!

Am sa postez aici tot ce aflu despre aceste proceduri pe masura ce am sa le urmez. Poate vor fi de folos eventualilor doritori.

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru o amenda si puncte scazute la licenta de conducator auto Lucius213 Lucius213 Buna ziua, am fost oprit de politie in Anglia si nu aveam datele la mine permis , asigurare a masinii certificat de verificare etc .. masina fiind imobilizata, ... (vezi toată discuția)