Bun. Acest concurs este un concurs de selectie pentru functionari europeni. Inscrierile pentru acesta s-au incheiat la inceputul acestei luni dar vor mai fi si altele. Toate sunt postate pe site-ul oficial de selectie al UE,
[ link extern ] /
Probele se sustin la alegere in engleza franceza sau germana. Procedura este deosebit de complicata si stufoasa, prima data se da un test cu cunostinte despre UE si unul verbal-numeric (un soi de IQ-Test). Cei ce promoveaza fie cu 50% fie cu 70% sau chiar 75% (procentele au diferit de la concurs la concurs din cate am auzit, eu nu stiu prea multe, sunt la prima tentativa) vor sustine apoi un test scris (pentru acest concurs, testul scris este programat tocmai in decembrie) apoi un interviu. Fericitii care trec de toate furcile caudine au dreptul sa isi depuna CV la institutiile europene, intr-o perioada de 3 ani de la afisarea listelor de reusiti.
Deci ceva gen admiterea la barourile mioritice: iei examenul ca sa ti se dea voie sa incerci sa te descurci singur.
Pentru cei interesati, nu pot decat sa le recomand site-ul
[ link extern ] /
Trebuie sa va faceti cont si sa urmariti anunturile postate. In masura in care este cineva interesat am sa updatez mereu acest topic cu materialele pe care le folosesc si cu desfasurarea probelor.