avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana in intretinere

Buna ziua,
As dori sa stiu ce formalitati trebuiesc intocmite pentru a trece o persoana in intretinere (sotia unui salariat)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anne_david , utilizator 09:34, 25 Martie 2009
Persoana in intretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar.
Faceti o cerere in acest sens catre angajator si prezentati doumentele pe care le va solicita (adeverinta venit, copie C.I.etc.)
Pentru a inregistra o persoana in intretinerea unui salariat pe langa cererea acestuia se depun copii ale actelor de identitate si o declaratie prin care persoana luata in intretinere declara pe propria raspundere ca nu are venit. Se poate solicita si o adeverinta de la fisc in acest sens pentru persoana luata in intretinere. Salariatul la randul sau da o declaratie pe propria raspundere ca are in intretinere persoana respectiva.
Sotia, persoana care se doreste a se lua in intretinere, nu e obligata sa-si depuna actele pentru somaj? Ca angajator, ce documente trebuie sa-i solicit salariatului si ce documente trebiue sa intocmesc in acest sens, pentru a fi in legalitate?
Daca sotia este casnica nu are dreptul la indemnizatie de somaj. Chiar daca ar avea, nefiind salariata dvs. nu aveti nici o obligatie.
Daca un membru al familiei nu are venit salariatul are dreptul la o reducere de impozit pe salariu in cazul in care persoana este luata in intretinere. Nu aveti de ales, si cereti actele pe care vi le-am enumerat pentru ca salariatul sa isi poata lua in intretinere sotia si sa poata beneficia de reducerea impozitului pe salariu. Nu vad ce anume va deranjeaza. In cazul in care nu stiti cum se procedeaza angajati un specialist.

Alte discuții în legătură

Reducerea impozit pentru copii pendre pendre As vreu si stiu . Sant divortat si copii sant incredintat catre fosta sotia dar la mine a fost bagat copii la impozit. Mai pot sa beneficiez de acest reducere ... (vezi toată discuția)
Asigurarile de sanatate Marianacapmare Marianacapmare Buna ziua , am o problema, mama mea a suferit un AVC si ad dori sa ii platesc darile din mana cum trebuie sa procedez? Mentionez ca nu are nici un venit pentru ... (vezi toată discuția)
Coasigurat la sistemul public de sanatate stelach stelach Buna ziua, Un salariat, solicita inscrierea sotiei , la asigurarile de sanatate ca si coasigurat. ce documente trebuie sa solicit salariatului pentru sotie, ... (vezi toată discuția)