avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratie 010 la infiintare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratie 010 la infiintare

Buna ziua,

La declaratia 010 care se intocmeste si se depune la finante in maxim 30 zile de la infiintare(Declaratia de inregistrare-1), ce vectori fiscali se vor completa avand in vedere ca firma s-a infiintat in august 2013 iar in anul 2013 nu va avea salariati, nu estimeaza ca va avea activitate in anul 2013 si nu va fi persoana impozabila in scopuri de TVA?

Se va completa cu 0 la estimarea cifrei de afaceri de la randul 1.1 si se va bifa la randul 1.13, avand in vedere ca nu va fi persoana impozabila in scopuri de TVA?

De asemenea, se va completa ceva la punctul 6 .1 "Impozit pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor şi contribuţii sociale- La infiintare" referitor la punctele 6.1.1, 6.1.2 si 6.2?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 10:45, 24 Septembrie 2013
Nu aveti de ce sa depuneti daca nu se modifica vectorul fiscal de la infiintare.
Consultati pe mfinante.ro daca aveti vectorul fiscal corect.
[ link extern ]

Introduceti codul fiscal si codul captcha.

Ca sa intelegeti-D 010 depuneti doar daca se modifica vectorul fiscal-ex-va inregistrati platitor tva,aveti salariati,treceti la imp.venit/profit,nu mai aveti salariati,etc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Multumesc pentru raspuns, dar declaratia 010 stiu ca se depune prima data la infiintare, dar ea nu a fost depusa la infiintare pana acum, si conform art 72 din Codul de procedura fiscala declaratia 010 trebuie depusa la finante in 30 zile de la infiintarea societatii daca ea nu a fost completata la infiintare.
Multumesc
si aici se bat astia cap in cap, pardon fund in fund ca acolo le este capul! daca firma este inregistrata cu depuneri trimestrial atunci si 010 se depune dupa primul trimestru, respectiv infiintare aug, depunere pana pe 25 oct. daca firma este inregistrata cu depuneri lunare (sper ca nu s-a facut o asemenea tampenie!) atunci 010 se depune pana pe 25 sept. in ambele cazuri, are sau nu are activitate, salariati etc, termenele astea trebuie sa fie respectate.
Eu am avut surpriza la Anaf sa nu primeasca 010 daca vectorul era acelasi ca cel declarat la Reg.Comertului.
probabil ca persoana dela anaf sia luat diploma(!) de pe la vreo librarie! nu ati intrebato dela care? eu am pus o intrebare pe forum dupa ce in prealabil mam dus la anaf. cum se zice mam dus bou si am venit vaca! dela aceeasi institutie, o intrebare, nspe mii de raspunsuri care mai de care mai diferite! sunt obisnuit, traiesc in romania si asta imi ocupa tot timpul! poate aveti amabilitatea sami raspundeti la intrebarea mea, am nevoie si de opiniile altor practicieni caci cu astia ne pierdem timpul. va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010 ovy79ro ovy79ro Buna seara. Am un SRL infiintat in ianuarie 2013. Astazi am fost la Administratia Financiara a sectorului de care apartin, stiind ca trebuie sa depun in ... (vezi toată discuția)
Vector fiscal IrinaMona IrinaMona Buna ziua. Am o nelamurire. Daca o firma nou infiintata are ROI mai trebuie sa depuna vector fiscal? (vezi toată discuția)
Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)