avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Necomunicarea motivelor de recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Necomunicarea motivelor de recurs

Buna ziua,

Sunt parte, in calitate de intimat, intr-un proces, un recurs care are primul termen la tribunal in 2 octombrie '13, se judeca pe vechiul c.p.c.

Nu mi s-au comunicat motivele de recurs, am primit acasa citatie dar in citatie se mentioneaza "Cu motive de recurs" peste care este tras cu pixul.

Pot sa solicit instantei prin intampinare, sa dispuna comunicarea catre mine a motivelor de recurs fara a-mi angaja un avocat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xyz2012 , utilizator 17:38, 21 Octombrie 2013
Puteti sa solicitati sa vi se comunice motivele de recurs , fara avocat .si apoi sa depuneti intampinarea
Exista posibilitatea ca recurentul sa nu fi depus motivele de recurs. Pot sa cer pe cale de exceptie constatarea nulitatii recursului din acest motiv? Pot invoca motive de drept chiar daca nu am studii de specialitate? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
xyz2012, utilizator
xyz2012 a scris:
Nu mi s-au comunicat motivele de recurs, am primit acasa citatie dar in citatie se mentioneaza "Cu motive de recurs" peste care este tras cu pixul.

Asta înseamnă că, pe dovada de îndeplinire a procedurii de citare aflată la dosarul instanţei, este menţionat faptul că nu vi s-au comunicat motivele de recurs.

xyz2012 a scris:
Exista posibilitatea ca recurentul sa nu fi depus motivele de recurs. Pot sa cer pe cale de exceptie constatarea nulitatii recursului din acest motiv?

Nu, acesta nu este motiv de nulitate.

xyz2012 a scris:
Pot invoca motive de drept chiar daca nu am studii de specialitate?

Dacă vă referiţi la prevederi legale, răspunsul este "da".
Sa inteleg ca nu se aplica art. 302 aliniatul c) vcpc? Adica daca cererea e nula nu inseamna ca si recursul e nul? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
xyz2012, utilizator
Acum înţeleg ce aţi vrut să spuneţi mai sus. Motivarea unui recurs separat de declararea lui este o situaţie de excepţie. Ca regulă, recursul se motivează prin însăşi cererea de recurs. De aceea, când am citit "exista posibilitatea ca recurentul sa nu fi depus motivele de recurs" eu m-am gândit la depunerea lor în suficiente exemplare pentru a fi comunicate. În mesajele dvs. nu există suficiente date din care să pot deduce că declararea recursului s-a făcut separat de motivarea lui.

Dacă recurentul doar a declarat, printr-o cerere, recurs, dar nu a depus ulterior şi motivele, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii recurate, atunci instanţa va constata nulitatea recursului. Însă eu zic că există şi posibilitatea ca recurentul să fi depus motivele de recurs într-un singur exemplar şi acesta să fie motivul pentru care nu vi s-au comunicat.

Acum am recitit primul mesaj şi am văzut că aţi avut termen. Ce s-a întâmplat?
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Nedepunere intampinare ramy84 ramy84 Instanta de fond a respins contestatia la executare formulata de catre contestator, iar acesta a formulat recurs, mentionand ca va depune motivele de fapt si ... (vezi toată discuția)
Nemotivarea recursului in termen janina drula janina drula am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine, ;Dupa cum stim recursul in baza art 303 c proced civ treb motivat inlauntrul termenului de recurs(15 zile de la ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv motivat. Brokeru22 Brokeru22 Buna seara. Am invocat exceptia motivarii tardive a recursului potrivit art. 303 alin 1 vechiul cod de procedura civila. Am solicitat instantei sa constate ... (vezi toată discuția)