avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dubla impozitare pe venitul din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dubla impozitare pe venitul din arenda

Buna ziua,
Valoarea produselor agricole provenite din arendarea terenurilor este stabilita in fiecare an printr-o hotarare de catre consiliile judetene . In acest an a fost stabilit pentru grau o valoare in jurul cifrei de 1 leu .Luam exemplul Doljului-0.98lei/kg. Intre timp evolutia pietei a aratat ca valoarea kg de grau este de 0.6-0.65 lei/kg. 14 Consillii judetene prin hotarari au scazut la 0.65-0.56lei/kg aceste valori. Directiile finantelor publice insa afirma ca aceste cuantumuri(impozitele) nu se pot modifica in cursul anului fiscal(Asa zice Codul fiscal), deci se aplica primele valori. Afirma ca au trimis adrese la Ministerul de finante si nu au primit raspuns.Prin urmare si ei evita sa ne dea un raspuns scris!
intrebare: arendasul care trebuie sa opreasca impozitul(in cazul stopajului la sursa) ce cifre ia in calcul:0.98 sau 0.56(Cazul Doljului)? Daca eu opresc arendatorului impozit la valoarea de 0.98 lei/kg in situatia in care exista o Hotarare a Consiliului judetean cu 0.56 , nu il impozitez dublu? Pentru ca el nu face acest venit : el nu vinde graul cu 0.98!!!!!!
Multumesc , astept cu interes un raspuns!

Alte discuții în legătură

Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste contributia la sanatate din arenda in anul 2018 marielamotte200 marielamotte200 Din venitul brut se scade 40 % si se obtine venitul impozabil, la care se aplica impozit de 10 % si contributie la sanatate de 10 %. Daca venitul impozabil ... (vezi toată discuția)
Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)