buna ziua,
aflindu-ma in timpul serviciului inpreuna cu un coleg pe camionul pe care lucrez, fiind noapte, am considerat ca fiind o stare de necesitate fiindu-mi viata pusa in pericol, evitarea unui scuar de pe mijlocul drumului asfel rasturnindu-ma.Dupa acest incident colegul meu a avut 11 de spitalizare iar pina in momentul de fata avind 22 de zile de ingrijiri medicale.Fiind sub presiunea angajatorului si amenintindu-l cu desfacerea contractului de munca(existind si o proba audio), colegul este fortat sa scoata certificat medico-legal.
intrebare- asupra carei incidente din codul penal ma incadrez cu aceasta fapta?
Nu este o aparare pertinenta ce sustineti dvs cu starea de necesitate, prin lege conducatorul auto trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, din pacate dvs sunteti singurul vinovat.
am spus ca fiind o stare de necesitate si de forta majora decizia ce am luat-o in momentul ce am vazut scuarul acela in fata mea considerind ca i-mi este viata pusa in pericol.
mentionez ca rulam pe acel sector de drum cu o viteza de 65-70km/h
Domnule ati citit ce v-am raspuns?nu este suficent de clar?nu se poate invoca acesta aparare in cazul dvs, doar daca scuarul a cazut din cer atunci, cred merge.
Accident rutier -
kta87
Buna ziua , ma intereseaza ce contraventie sau amenda primeste persoana care a facut un accident rutier fara sa loveasca alte persoane masini. ex. urcand o ... (vezi toată discuția)