avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cererile cu valoare redusa art.1028 NCPC
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cererile cu valoare redusa art.1028 NCPC

Este obligatorie prezentarea la instanta a formularului de cerere asa cum este dat de Ordinul 359/C/2013, adica cu chenar si cu toate liniile care sunt acolo, sau poate fi scri efectiv in word fara chenar dar cu respectarea tuturor punctelor de acolo?
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 20:33, 20 Septembrie 2013
Ca oricare alta cerere si aceasta trebuie sa respecte conditiile de fond cerute de CPC....Cu sau fara chenar ea va fi primita de instanta, intrucat conteaza sa mentionati elementele obligatorii din CPC....
Pai care este motivul de nu are chenar ?
il descarci de aici [ link extern ] !

O intrebare suplimentara : poti modifica catimea intr-o astfel de cerere daca instanta te cheama in instanta la un prim termen?
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
quiras, utilizator
Multumesc frumos pentru formulare.
In ceea ce priveste modificarea catimii, am citit tot pe acest forum ca se poate solicita marimea catimii cu conditia ca debitele solicitate sa fie scadente (creanta sa fie certa, lichida si exigibila); daca s-au achitat o parte din sume este normal sa se ceara miscorarea catimii.
irina35 a scris:

Multumesc frumos pentru formulare.
In ceea ce priveste modificarea catimii, am citit tot pe acest forum ca se poate solicita marimea catimii cu conditia ca debitele solicitate sa fie scadente (creanta sa fie certa, lichida si exigibila); daca s-au achitat o parte din sume este normal sa se ceara miscorarea catimii.

In cererile de judecata urmand calea dreptului comun stiu ca poti modifica catimea obiectului cererii,DAR in cererea cu valoare redusa este aplicabil art.204 alin 2 din ncpc ?

Daca modifici catimea pretentiei si aceasta depaseste valoarea prag de 10.000 lei, atunci judecatorul iti va pune in vedere sa timbrezi la noua valoare, mentionand totodata faptul ca iti va fi aplicabila procedura de drept comun....Daca miscorezi valoarea catimii iar aceasta se incadreaza in limita maxima stabilita de 1025 CPC atunci procedura aplicabila este cea privind cererile cu valoare redusa.....

Alte discuții în legătură

Solutinarea litigiilor in materie comerciala cf. ncpc (vechiul art. 720 ind. 1 cpc) ? Irina S. Irina S. In vechiul Cpc, in prev.art. 720 ind. 1, erau prevazute disp. ref. la solutionara litigiilor in materie comerciala. Imi puteti spune ce corespondent avem in ... (vezi toată discuția)
Cererile cu valoare redusa geopop3 geopop3 Vreau sa modific temeiul juridic al unei actiuni de drept comun(actiune in pretentii), mai exact, am introdus o actiune in pretentii cu o valoare mica, sub ... (vezi toată discuția)
Pana cand pot modifica cererea principala cel mai tarziu introducand parati noi? eusaisapte eusaisapte pana cand pot modifica cererea principala cel mai tarziu introducand parati noi? (vezi toată discuția)