avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Componenta comisie concurs contabil scoala gimnaziala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Componenta comisie concurs contabil scoala gimnaziala

Buna ziua,
vrog sa ma edificati asupra componentei comisiei in cazul organizarii concursului pentru ocuparea postului de contabil in cadrul unei scoli din mediul rural. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:55, 22 Septembrie 2013
HG 286/2011

In conformitate cu art.8( 3) ,comisia este formata din : presedinte- directorul institutiei care angajeaza , 2 membrii-specialisti ( contabili ) si un secretar -un cadru didactic al institutiei care organizeaza concursul ) .
Va multumesc pentru raspuns. Problema e ca fiind scoala din mediul rural nu avem posibilitatea de a aduce 2 contabili cu statut de membrii specialisti, cu atat mai mult cu cat contabila primariei este ruda de gradul I, cu candidatul.Ce alternative avem in aceasta situatie?


Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Tot din HG nr.286/2011:

Art. 11. — Nu poate fi desemnata in calitatea de membru in comisia de concurs sau in comisia de solutionare a contestatiilor persoana care se afla in urmatoarele situatii:
a) are relatii cu caracter patrimonial cu oricare dintre candidati sau interesele patrimoniale ale sale ori ale sotului sau sotiei pot afecta impartialitatea si obiectivitatea evaluarii;
b) este sot, sotie, ruda sau afin pana la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidati ori cu un alt membru al comisiei de concurs sau al comisiei de solutionare a contestatiilor;
c) este sau urmeaza sa fie, in situatia ocuparii postului de conducere pentru care se organizeaza concursul, direct subordonat ierarhic al oricaruia dintre candidati.

Da, stiam aceste prevederi, acesta e si motivul pentru care am precizat ca nu putem apela la contabila primariei. Ma intrebam ce alte variante avem?La cine putem apela?
Parerea mea este ca ar trebui sa solicitati sprijinul ISJ. Incercati, vedeti ce zic si ei.
Contabilii pot fi solicitati de la alte scoli, prin grija ISJ.
De la CL trebuie sa fie un reprezentant, nu neaparat contabila. De ce nu solicitati reprezentantul membru al CA?

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, in cazul organizarii examenului de promovare în grad/treaptă profesională , personal contractual , institutie publica, este legal ca in comisia de ... (vezi toată discuția)
Comisia de concurs fina fina Poate fi schimbat presedintele comisiei de concurs inainte de proba de interviu ? Motiveaza ca a avut neintelegeri cu unul dintre candidati. Multumesc. (vezi toată discuția)
Concurs recrutare functionar public vidmar vidmar Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se poate contesta componenta comisiei de concurs atata timp cat aceasta nu este facuta publica si nici nu exista ... (vezi toată discuția)