avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Transformare uscator in biroul administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Transformare uscator in biroul administratorului

Buna ziua,

M-am mutat recent intr-un apartament situat la parterul unui bloc.Acest apartament nu este prevazut cu un balcon, motiv pentru care pe palier exista un uscator.Vechiul proprietar este singurul ( desi uscatorul este bun comun) care detinea cheile uscatorului, pe motiv ca nimeni in cei 20 de ani nu i-a cerut cheia ( nici vecinii de palier - care detin balcon si nici cei de la etaj).

Acum, la 6 luni de la achizitionarea apartamentului, administratorul de bloc ( care administreaza doar cele 18 apartamente din bloc) doreste sa transforme acest uscator in biroul dumneaei.Sustine ca are o hartie de la primarie care ii permite acest lucru ( nimeni nu a verificat veridicitatea acestui document, intrucat nu s-a convocat o sedinta)
Doamna nu a organizat absolut nici o sedinta prin care atat eu, cat si ceilalti proprietari sa ne dam acordul ca acest spatiu sa fie transformat in asociatie.
Intrebarile mele sunt : 1.Este valabila legea care spune ca dumneaei trebuie sa obtina acordul a doar jumatate + 1 din nr total al proprietarilor sau aceea in care trebuie sa obtina acordul tuturor proprietarilor din bloc si in mod obligatoriu a celor ce se invecineaza pe verticala/orizontala uscatorului?

2.Daca un singur proprietar (eu - care ma invecinez cu uscatorul si am un perete comun ) nu semnez acordul este posibil ca dumneaei sa obtina castig de cauza?

3.Poate primaria sau orice alta instutie ,mai putin instanta, sa-i ofere doamnei un document prin care sa se ignore votul proprietarilor?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Diana_Rusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: badboy20cm , utilizator 10:22, 2 Octombrie 2013
Uscatorul este bun comun, nici o Primarie nu va da o "hartie" de atribuire a acelui spatiu, fiind parte comuna nu este nici al dumneavoastra pentru uscatul rufelor si nici a altui vecin. Daca nu aveti un loc special amenajat pentru asociatie unde ati vrea sa isi desfasoare activitatea?
Nici nu trebuie acordul dumneavoastra pentru folosirea spatiului comun in interesul dumneavoastra, credeti ca este mai bine sa ramana gol?
Uscatorul reprezinta parte comuna supusa normelor in vigoare
Primaria nu poate incalca dreptul legal prevazut si garantat al proprietarilor asupra partilor comune
Proprietarii ,adunarea generala,comitetul executiv pot dispune utilizarea si conditiile schimbarii destinatiei partilor comune
Asociatia trebuie sa ofere administratorului un loc unde sa-si desfasoare activitatea iar acesta poate fi o parte din uscatorie (sau toata) sau altundeva. Deci, nefiind vorba de instrainare ci de schimbarea destinatiei partii comune, nu e nevoie de unanimitate ci de majoritate (50%+1).
Diana_Rusu a scris:
Acest apartament nu este prevazut cu un balcon, motiv pentru care pe palier exista un uscator.

Uscatorul nu a fost construit pentru ca apartamentul dumneavoastra nu are balcon. Daca ar fi fost aceasta ratiunea, in loc de uscator s-ar fi construit balcon.
Inteleg ca acum folositi numai dumneavoastra acest uscator si asta nu este legal pentru ca acesta apartine tuturor proprietarilor de pe scara dumneavoastra.
Daca ar fi sa intrati in legalitate si uscatorul sa fie folosit in scopul pentru care a fost construit ar trebui ca fiecare proprietar de pe scara sa detina cheie de la uscator si sa-l folosesca pentru uscatul rufelor.
Adica zi de zi si noaptea oricand, vecinii dumneavoastra pot intra si iesi din acel uscator.
Daca se stabileste acolo sediul asociatiei, vecinii dumneavoastra vor avea acces in anumite zile si la anumite ore asa cum se va stabili programul de lucru al asociatiei.
Iar acel sediu nu este al administratorului, ci al asociatiei dumneavoastra. Aici isi desfasoara activitatea comitetul executiv, cenzorul, casierul, administratorul, contabilul... Acesti oameni pot fi schimbati oricand cu altii alesi ori angajati iar sediul asociatiei ramane "sediu" indiferent de persoanele ce conduc sau administreaza asociatia.

Daca spuneti ca nu are acordul proprietarilor pentru schimbarea destinatiei uscatorului , inseamna ca se poate folosi in continuare in scopul pentru care a fost prevazut. Daca aveti rufe de uscat, puteti sa le intindeti deasupra capului administratorei atunci cand sta la birou.

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comun tilex tilex Buna ziua, Sunt proprietar si membru in Asociatia de proprietari bloc I 26. Este legal schimbarea destinatiei unui spatiu din partile comune ale ... (vezi toată discuția)
Folosire uscãtorie bloc aura 48 aura 48 Bună ziua, Vreau să ştiu dacă eu ca proprietar am şi drepturi într-o asociaţie de proprietari. Vă explic şi de ce Comitetul a hotărât ca în ... (vezi toată discuția)