Am facut cerere de recalcularea pensiei pentru orele lucrate in acord global.
Din nefericire, dupa mai mult de doi ani de asteptari a venit si raspunsul. Mi s-a recalculat pensia, insa mult mai mica. Iar pe perioada ultimilor cinci ani, ma pun sa dau si bani inapoi.
Chiar nu mai inteleg nimic. Odata ce pensia a fost calculata, in mod normal ar fi trebuit sa tina seama doar de un tabel cu acele ore lucrate in acord global.
Nu inteleg cum e posibil, ca avand o pensie amarata de 1200 lei , ore lucrate grupa a II de munca, aproape 45 de ani sa-si bata joc in asa hal.
La colegi care au iesit la pensie dupa mine, le-a marit pensia si le-a mai dat si o diferenta de bani.
De ce ar trebui sa platesc retroactiv acea suma ? Ca doar n-am facut eu calculul ? Cine a calculat gresit sa plateasca !
Sunt scarbita de tot ce se intampla la ghiseele de la primarii.#-o
Aveti dreptate, este vorba de ultimii 3 ani. In decizie imi spune asa "Plata necuvenita a drepturilor a fost generata de OUG 4/2005pentru perioada 01.06.1986-01.11.1963-31.12.1969.
Intr-adevar, mi-au trimis 32 pagini de calcule, dar nu stiu sa le interpretez, din pacate si sunt tot la mana lor.
Nu inteleg de unor colegi de fabrica li s-au dat aceste drepturi si mie nu ? E drept ca ei sunt la alta casa de pensii.
Deci mi s-a calculat o pensie de x lei. Dupa ce am depus o adeverinta cum ca intr-o anumita perioada de timp am lucrat in acord global, am cerut recalcularea si iata ca mi s-a recalculat mai putin. Stupid este faptul ca la colegii mei s-a calculat mai mult si li s-au dat si diferente de bani.
Din pacate, eu n-am cum sa verific acele cifre caci nu ma pricep. As putea sa rog pe cineva s-o faca contra cost, dar nu cunosc pe nimeni.