avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in constatare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in constatare

Intr-o contestatie la executare am un executor bancar care efectueaza executarea silita care in anul 2010 primeste avizul Ministrului Justitiei pentru a putea exercita aceasta profesie. Statutul executorilor bancari, aprobat prin Ordinul Ministrului Justitiei, art. 1 este reglementat pe baza Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancară care este abrogat de OUG 99/2006 de la data de 01.01.2007. Ministrul nu modifica art. 1 din statut aceasta ramanand cu textul: ”Art. 1. - În temeiul prevederilor art. 88 din Legea bancară nr. 58/1998, se adoptă prezentul statut pentru organizarea şi funcţionarea Corpului executorilor bancari.”. Art. 64 alin. (4) din Legea 24 din 2000 republicat prevede efectele abrogarii asupra normelor de nivel inferior cum este cazul nostru. Nu aproba un nou statut si nici nu modifica art. 1 in sensul ca la art. 418 din OUG 99/2006 este reglementat executorul bancar. Pot introduce actiune in constatare pentru ca instanta sa constate abrogarea statutului sau invoc in cadrul contestatiei la executare statutul care este abrogat, astfel executarea silita fiind executata de o persoana fara calitate?

Alte discuții în legătură

Executorii bancari functioneaza in mod legal ? Avocat Julea Stefan Avocat Julea Stefan Corpul executorilor bancari a fost infiintat prin Legea 58/1998 art.88 (numerotarea initiala). Se spune acolo ca acestia functioneaza in baza Legii 58/1998 si ... (vezi toată discuția)
Statutul corpului executorilor bancari mai este valabil ? fyl fyl Mai actioneaza legal Corpul executorilor bancari ? Acesta a fost constituit in baza legii 58/1998 art.88. Statutul de organizare si functionare OMJ 2628/C/1999 ... (vezi toată discuția)
Debit restant blanshic blanshic Buna seara! Am si eu o mare problema cu un debit restant foarte mare la EOS KSI ce reprezinta consecinta nerespectarii contractului de credit semnat la data ... (vezi toată discuția)