avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Doresc cateva lamuriri de la dvs. o sa incep sa descriu situatia cat mai exact pt a ma putea ajuta.
Bunica mea a decedat in 1990 iar in 1991 s-a facut succesiune, toti fratii au fost de acord ca, casa sa ramana fratelui cel mic...din cauza neantelegerilor cu una din surori care locuia si ea acolo, unchiul meu a plecat si a locuit in alta parte pana in 1998 cand din pacate a decedat...
Aceasta casa este in jud Bacau si in urma cu 5 ani a fost luata de ape, guvernul a construit o alta casa dar fara drept de proprietate pe 5 ani...Anul acesta se fac actele pe aceeasta casa...din cate am inteles mama mea actele sunt pe numele bunicului si el decedat in 1976 :))...surorile spun sa se faca iar succesiune la anu pt a ramene casa tuturor fratilor...Nelamuriri: unchiul meu are un fiu care a fost crescut de bunicii lui din partea mamei, nu cred ca el stie ca aceea casa a fost a tatalui sau...ce drepturi are fiul mostenitor? Se poate face o a doua succesiune tinand cont de prima este legal?
Astept cu nerabdare raspunsurile dvs. si sper ca m-am exprimat cat mai exact.

Alte discuții în legătură

Succesiune după bunici, situație foarte complicată. vă rog frumos să mă lămuriți Popescu Lavinia Popescu Lavinia Buna ziua, Bunica mea a decedat in februarie anul acesta si trebuie sa facem succesiunea dupa ea, cât si după bunic, decedat acum 16 ani. A fost unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Rectificare hotarire iesire din indiviziune paulpiancu paulpiancu Va rog rumos un raspuns pentru urmatorul caz: Dupa moartea bunicului meu paterni in 1976, au obtinut certificat de mostenitor tatal meu, doi frati si bunica ... (vezi toată discuția)