avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Este pensia mea calculata corect?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Este pensia mea calculata corect?

In data de 22.10.2009 am iesit la pensie anticipat,cu o vechime totala in munca de 30ani 10luni si 5 zile,cu o pensie de 536 lei. In 29.05.2013 m-am incadrat la pensia de limita de varsta,dar valoarea pensiei este de 579lei,suma care mi se pare destul de mica.
Mentionez urmatoarele:
- data nasterii 9.08.1954
- total puncte realizate 2342207
-punctaj mediu anual 078951
-val. punctului de pensie 732,80
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:15, 3 Octombrie 2013
In situatia in care nu sunteti convinsa ca este calculata corect pensia va trebui sa va adresati instantei, in termenul stabilit de lege, pentru recalculare.
Gabriel Klein Kiritescu
Tocmai de aceea am intrebat . Credeti-ma ca nu imi face nici o placere sa ma plimb prin instanta pentru a vedea daca este calculata sau nu corect,apoi sa mai platesc si o gramada de bani... dupa ce ca nu am. Credeti-ma ca dupa 30 de ani de munca sa am 579 lei pensie nu ma incanta sa mai umblu pe usile tribunalelor. De aceea am apelat la acest forum, in speranta ca cineva imi poate spune daca e sau nu corect calculata. In cazul in care va mai trebuie si alte date sunt dispusa sa vi le dau.
Multumesc
Matematic, este calculat corect: 732,80 x 0,78951 = 578,55.
Trebuie verificat daca numarul total de puncte realizate este calculat corect.
Multumesc pt raspuns. Spuneti-mi va rog cum pot afla daca numarul total de puncte este calculat corect. Dupa ce criterii se calculeaza acest punctaj?
Puteti cere informatii la Casa de Pensii care a emis decizia de pensionare.
De asemenea, puteti consulta Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Alte discuții în legătură

Referitor la recalcularea pensiilor militarilor - contestatie iacobcristian iacobcristian Buna ziua conform deciziei primite de mine nr.31436 din 31.12.2010([b]grad maior pensionat la 1 sept.1983 la varsta de 51 de ani[/b]) pensia a scazut de la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cf.l.221/2018 trandanus trandanus Buna seara. sunt pensionat la limita de varsta in 01.10.1999 , calculata la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani.am lucrat 34 ani 10luni si 15 zile din ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Dimi Martha Dimi Martha Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa-mi fie recalculata pensia la cerere deoarece suspicionez ca s-a gresit ceva la calcul. ... (vezi toată discuția)