avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jigniri, amenintari, hartuire psihica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jigniri, amenintari, hartuire psihica

Am terminat o relatie cu un barbat insurat.Sunt amenintata prin SMS, jignita.
Avem si acelasi loc de munca.
Sufar de depresie recurenta(deci o depresie care apare in urma unor factori de stress).Acum doua luni am avut concediy medical pentru episod depresiv sever, sigur ca patronii au aflat, l-au mutat in alt birou, cu amendamentul ca la prima abatere ne dau pe amandoi afara din firma.
Amenintarile continua, e-mail la fel.Am incercat sa-l 'trezesc la realitate' la toate amenintaile lui, spunandu-u ca si eu pot sa-i instiintez sotia de ceea ce face si ca vreau doar sa fiu lasata in pace.Acum el ma acuza ca ii amenit familia..nu vad de ce ar cinta chestia asta, atat timp cat el e primul care recurge la amenintari si jignir, eu nejignindu-l in nici un fel.Azi, iar am fost la sefi care ne-au zis la amandoi sa ne rezolam problemele particulare in afara serviciului;doar ca el ma pandesre cand sunt singura pe hol si ma jigneste;in plus am SMS si e-mailuri in cae apar stipulate amenintari de genul 'Sa nu vii maine la servici ca patesti...etc'
As vrea sa stiu care ar fi calea legala de urmat in acesta situatie.Dupa cate am inteles, o plangere la politisitul de proximitate numai pentru jigniri si amenintari chiar cu dovezi(SMS si e-mail) nu ajuta cu nimic pentru ca nu e vatamare corporala.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, o care de urmat.Exista articol Cod proceduta cvila(nu cred ca poate fi incadrat la penal) in cazul hartuirii psihologice cand nu este intre soti, doar inre fosti amanti?
Formulati plangere la politia responsabila,detaliind succesiunea de evenimente si proband amenintarile respectivului cu probele/martorii pe care ii detineti
Exista vreun articol de lege care stipuleaza ceva despre hartuirea emotionala/psihologica?
Credeti ca facand plangere la Politie, aceasta poate lua atitudine atat timp cat am probe-SMS si e-mail, are baza legala necesara?Martori sunt, dar stiti cum e:'nu se baga nimeni' in atare situatii!
Este posibil ca plângerea pentru amenințare , cu dovezile necesare prezentate, să rezolve lucrurile.Hărțuirea emoțională în astfel de cazuri este subânțeleasă, fără a fi necesr un articol de lege expres în acest sens.
Acestea sunt riscurile, atunci cand intrii in relatie cu un coleg de munca si pe deasupra si insurat. Se pare ca nu s-a impacat cu situatia si se considera victima....de aceia trece la hartuieli.
Daca patronii stiu si totusi continua, o simpla pangere la politie poate sa rezolve situatia.
nu inteleg ce va impiedica sa instiintati sotia. De obicei, asa se scapa cel mai repede de amant. Sau daca va tin curelele inscenati un flagrant, faceti in asa fel incat sotia sa va prinda impreuna cu dansul. Ar trebui sa se potoleasca rapid...

Alte discuții în legătură

"amenintari" la locul de munca buna ziua! lucrez ca si asistent ... s0pty s0pty \"Amenintari\" la locul de munca Buna ziua! Lucrez ca si asistent medical intr-un spital de stat. Exista in codul muncii vreun articol pe care il pot ... (vezi toată discuția)
Roi ( regulament ordine interioara) adiadi28 adiadi28 Un regulamenu de ordine interioara trebuie declarat la vre`o una din isntitutiile publice? Trebuie avitat sau autorizat de vre`o institutie publica ? Sau pur ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la ''sancțiuni ... Cioco85 Cioco85 Buna seara, Ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la \'\'sancțiuni disciplinare, în condițiile prevăzute de lege, pentru angajații care încalcă ... (vezi toată discuția)