avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redozare pedepse nouI cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redozare pedepse nouI cod penal

Buna seara
Va rog sa ma lamuriti ce se intampla cu o persoana condamnata la 8 ani inchisoare cf art 211 lit c (talharia s-a petrecut ziua intr-un loc public-strada, fara prejudiciu, fara violenta,mai precis smulgerea unui lantisor, pagubita declarand ca nici nu si-a dat seama ca i-a fost luat lantisorul, nu ea este cea care a sesizat politia ci niste trecatori) dupa noul cod penal
ART. 211
Tâlhăria
(1) Furtul săvârşit prin întrebuinţare de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 18 ani.
rări:
a) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
b) în timpul nopţii; (2) Tâlhăria săvârşită în următoarele împreju
c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport,
se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani.

conform noului cod penal nu se regaseste " loc public" din art 211 lit c
Spuneti-mi, va rog , la ce articol se inadreaza si ce pedeapsa i se aplica dupa intrarea in vigoare a noului cod penal

Alte discuții în legătură

Talharie tudodeanisoara tudodeanisoara la ce se incadreaza fapta ruperea unui lantisor de aur de la gatul unei persoane si ce pedeapsa primeste astept raspuns va multumesc . baiatul este arestat ... (vezi toată discuția)
Micsorarea pedepselor manta_ady manta_ady buna ziua am si eu o problema,sotul meu este arestat pt talharie si are de facut 7 ani de inchisoare a savarsit 3 ani jumate pana acum,este adevarat ca,cu noul ... (vezi toată discuția)
Talharie competenta ldb ldb Este de competenta judecatoriei din Tg.Bujor (Galati)sa judece o fapta de talharie? (vezi toată discuția)