avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa la contestare de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa la contestare de executare silita

Buna ziua , stie cineva cat ar costa sa faci o contestatie la executarea silita a unui contract de nevoi personale cu ipoteca? Si daca are rost sa se faca o astfel de contestatie sau e doar pierdere de bani? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: alexandru17 , utilizator 15:27, 10 Octombrie 2013
Are rost, dar cererea de contestatie nu suspenda executarea. Daca s-a declansat executarea, ea merge inainte. Ca sa opriti execuatrea trebuia sa cereti suspendarea executarii si sa platiti cautiune 10% din valoare, bani pe care ii pierdeti daca vi se respinge cererea. In plus, ce anume contestati, adica pe ce motive?
OUG nr.80/2013:

(1)În materia executării silite, următoarele cereri se taxează astfel:

a)cereri pentru încuviinţarea executării silite, pentru fiecare titlu executoriu – 20 lei;

b)cereri de suspendare a executării silite, inclusiv a executării provizorii – 50 lei.

(2)În cazul contestaţiei la executarea silită, taxa se calculează la valoarea bunurilor a căror urmărire se contestă sau la valoarea debitului urmărit, când acest debit este mai mic decât valoarea bunurilor urmărite. Taxa aferentă acestei contestaţii nu poate depăşi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestată. În cazul în care obiectul executării silite nu este evaluabil în bani, contestaţia la executare se taxează cu 100 lei.

(3)În cazul în care prin contestaţia la executare silită se invocă, în condiţiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedură civilă, şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului, taxa de timbru se stabileşte potrivit art. 3 alin. (1).

(4)Cererile de întoarcere a executării silite se taxează, în toate cazurile, cu 50 lei, dacă valoarea cererii nu depăşeşte 5.000 lei, şi cu 300 lei, pentru cererile a căror valoare depăşeşte 5.000 lei.


contestatie motivata de faptul ca , codebitorul din contract care este de altfel socul debitoarei a decedat in urma cu 3 ani, de unde rezulta ca venitul debitoarei a scazut considerabil, motiv pt care s-a aflat in imposibilitatea de plata catre banca, in al doilea rand nu s-a evidentiat nicaieri - prescripţia dreptului de a cere executarea silită,
- perimarea executării,
- modul de realizare a publicităţii prevăzută de lege pentru realizarea licitaţiei,
- timpul în care se putea face urmărirea silită,
Mai mult sotul fiind decedat nu s-a facut nicio succesiune pana acum , practic ce se executa???
Se executa ipoteca si mai departe debitorul in viata sau mostenitorii codebitorului, etc. Din ce spuneti aveti sanse, introduceti cererea apeland la un specialist.
cineva m-a sfatuit sa nu fac nicio contestatie fiindca e pierdere de timp si bani, cel mai bine e sa las executorul sa urmeze procedura..oricum imobilul nu poate fii executat inca dat fiind ca nu este facuta succesiune, ceea ce am inteles ca ingreuneaza mult ( ca si timp) demersurile executarii silite, ma rog finalitatea executarii silite..

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor!-taxe de timbru Gadigav Gadigav Dacă fac contestație la executare trebuie să plătesc vreo taxa? Și dacă da unde și cât? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)
Cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Imi puteti spune cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu de 2000 lei? Motivul ... (vezi toată discuția)