avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum inlocuim un agent de vanzari care nu aduce venituri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum inlocuim un agent de vanzari care nu aduce venituri

Buna seara,

sunt manager la o firma privata de comert; am angajat de 1 an si jumatate pe post de agent vanzari o persoana relativ (a lovit masina firmei facand-o inutilizabila de circa 2 luni, a avut permisul de conducere suspendat pentru 1 luna pentru depasire pe linie continua) disciplinata dar care nu reuseste sa realizeze nici macar veniturile necesare acoperirii cheltuielilor cu persoana sa si mijloacele de transport puse la dispozitie...
desi este constient de ineficienta muncii sale nu doreste sa paraseasca firma decat daca i se desface contractul de munca la initiativa noaastra. Ce solutii avem ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:33, 26 Martie 2009
Firesc ar fi fost sa convocati salariatul la fiecare abatere pentru cercetarea disciplinara. Chiar si pentru o discutie cu privire la nerealizarea sarcinilor de serviciu. In urma cercetarii disciplinare se poate decide care este sanctiunea de la avertisment pana la desfacerea CIM.
Am purtat discutii pe aceasta tema iar saptamana trecuta i-am solicitat o nota explicativa referitoare la o actiune punctuala din activitatea sa de agent de vanzari; pot continua cu aceste cercetari disciplinare care vor crea o stare de tensiune si conflict pe care mi-as fi dorit sa-l pot evita; ceea ce doreste ”agentul de vanzari” este sa fie trecut in somaj; este legal?
Un angajator poate restructura activitatea , poate desfinta locul de munca si poate concedia salariatii din motive neimputabile lor, aceasta procedura este perfect legala.
M-am inregistrat doar astazi pe acest site si poate parea pripita aprecierea mea dar gasesc ca este conceput cu profesionalism si responsabiliate; va multumesc si va doresc o seara linistita in continuare; cu stima
Va urez bun venit si sper sa va fie de folos accesarea acestui site.

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Sanctionare Claark Claark Am primit o sanctionare de - 10 % din salariu. Ce se intampla, daca nu semnez decizia de sanctionare ? (vezi toată discuția)