avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata

Buna ziua
Am primit astazi o somatie de plata de la o firma de recuperari care suna cam asa:
a)''Prin intermediul prezentei somatii va informam ca banca x a vandut datoria d-voastra catre y, care la randul sau a vandut datoria catre z. Conform notificarii de cesiune transmise in 25.09.3013, va subliniez 25.09.3013 aveti obligatia de a achita datoria d-voastra catre z, aceasta din urma fiind reprezentata de sc. (o alta firma fata de x, y, z) srl."
Intrebarea mea 1. De ce banca nu m-a anuntat ca a vandut creditul sau la cesionat ca din citatul de mai sus nu inteleg. Sunt indreptatita sa le cer contractul de vanzare-cumparare pt ca eu nu stiu cine sunt oamenii astea? 2. Cesiunea a fost facuta in 3013? Sau vanzarea?
b). ''Va somam sa achitati datoria pana la termenul de plata fixat- (adica 16.10.2013 ziua in care am primit plicul)''. Cum poate cineva sa imi trimita o somatie in aceiasi zi sa o si platesc?
c)"A se consemnat ca datoria de mai sus se modifica zilnic prin aplicarea penalitatilor si dobanzilor aferente conform contractului de credit"- pai cum sa creasca conform contractului de credit? Nu inteleg cand se vinde un contract la o firma de recuperare se mai aplica dobanzile? Nu se aplica penalitati si comisionul firmei de recuperare?

Va rog frumos sa ma ajutati. Suma restanta nu este mare, dar ceva nu mi se pare in regula cu aceasta somatie.Mai ales ca ei ma ameninta cu noul cod de procedura civila, art 780 si art 758.:sorry:

Alte discuții în legătură

Despre o somatie narcisa_salbatica narcisa_salbatica Citez: \"Catre: dl. X... domiciliat in... Avand in vedere ca nu v-ati respectat obligatiile stipulate in Contractul de credit nr... incheiat cu Banca Y, va ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare credite deeamcn deeamcn buna ziua, am intrat si eu in treaba asta cu recuperare credite, doar pentru ca am o problema de acest gen. eu am 3 credite la 3 banci diferire, dintre care ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta executata cu oug 5/2001??? nixon19 nixon19 Firma X a incheiat un contract de executie lucrari cu Firma Y pentru diverse constructii. Firma Y executa o parte de lucrari conform contractului iar pentru ... (vezi toată discuția)