Va supun atentiei urmatoarea speta in speranta ca ma veti ajuta
In anul 1994 am mostenit impreuna cu sora meo o casa. In acelasi an sora mea a solicitat pe instanta iesirea din indiviziune cu atribuirea casei catre mine cu sulta, asa cum de altfel s-a hotarat in 1996 prin sentinta ramasa definitiva.
Intrebarea mea , acum ca sunt in partaj cu sotia, este daca aceasta are dreptul la jumatatea din casa ce mi-a fost atribuita cu titlu de iesire din indiviziune tinand cont si de faptul ca ne-am casatorit in 1995 ( dupa initierea procesului de sora) dar plata sultei am facut-o dupa 1996. Este partea 1/2 atribuita cu titlu de iesire din indiviziune bun comun sau nu?
Va multumesc
Pai nu e bun comun ca nu ati cumparat-o, ci ati facut partaj. Bunul a fost comun cu sora.
Sotia v-a ajutat sa platiti sulta, daca banii au fost comuni, are drept la o suma de bani.
Sa inteleg ca fosta sotie nu poate cerea contravaloarea unei parti din casa , poate cere doar jumatate din suma platita cu titlu de sulta actualizata ?
Jumatate sau mai mult, functie de cat a contribuit.
Ca valoare chiar daca ar insemna tot 1/4 din valoarea imobilului, nu e acelasi lucru cu a avea 1/4 din imobil.
Partaj dificil!
Tarzan2012
Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)