avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume nejustificate la intrtinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume nejustificate la intrtinere

Va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:In urma cu 4 luni, pe chitanta de intretinere a inceput sa apara suma datorata pentru intretinere, pentru luna precedenta ,cu explicatia ca ea se compune din cheltuieli de intretinere + fond de reparatii)Fondul de reparatii ,ar trebui achitat in transe egale in 6 luni.Luna aceasta in conditiile in care apartamentul a fost liber,fara consumuri,Suma pentru cheltuielile cu intretinerea a fost cu 50% mai mare decat in luna in care ap. a fost locuit si deci, au existat consumuri.Evident pe chitanta apare in continuare ca incasata si suma pentru fondul de reparatii.Am solicitat lamuriri pentru suma mare pentru cheltuieli de intretinere si mi s-a explicat ca s-au efectuat reparatii si in suma reprezentata de intretinere apar si cheltuieli administrative(alte reparatii) .La ce mai foloseste atunci fondul de reparatii?In rezumat chitanta pentru iulie a fost a+b=c,iar in august, 2a+b=c ,in care b este suma pentru fondul de reparatii.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:13, 25 Octombrie 2013
Cheltuielile asociatiei si contravaloarea facturilor se imparte corespunzator pe cota indiviza (ch.cu reparatii) sau pe persoane (gunoiul). Cititi cu atentie lista de intretinere afisata si puteti verifica daca s-a calculat corect . Fonfdul de reparatii este colectat pentru anumite lucrari dar separat lunar sunt si alte cheltuieli (produse curatenie, rechizite sau unele mici reparatii , becuri etc )
bellefille a scris:

mi s-a explicat ca s-au efectuat reparatii si in suma reprezentata de intretinere apar si cheltuieli administrative(alte reparatii) .

Posibil ca valoarea reparatiilor sa fi depasit fondul de reparatii existent
Aveti dreptul,in temeiul disp art 10 din Lnr 230/2007 sa fiti informati si la cerere sa aveti acces la orice document al asociatiei de proprietari
In temeiul disp art 12 a lit c si d din HG nr 1588/2007 aveti dreptul sa formulati contestatie la lista de plata a interetinerii in termen de 10 de la afisarea acesteia
Presedintele este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Va multumesc.Din pacate termenul de 7 zile s-a scurs ,iar raspunsul la intrebarea mea a fost unul ambiguu ,asa cum de fapt am si spus.Asteptam si vremuri mai limpezi.
Nu ati precizat cine a dat raspuns ambiguu..
Am precizat formulati contestatie la lista de plata a interetinerii in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Obligatia presedintelui este de a raspunde la contestatie in termen de 7 zile
Chiar daca a decazut termenul,aveti dreptul in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sa fiti corect si complet informat referitor la reparatiile care au necesitat si utilizarea de sume de natura cheltuieli administrative(alte reparatii) .

Scuze,am retinut corect termenul de 10 zile,am formulat un raspuns in graba.Raspunsul l-am primit de la administratorul -casier ,in acelasi timp.M-a asigurat ca ,,totul e pe bune''.Sumele suplimentare reprezinta cheltuieli cu reparatii mai mici.
Am procedat in alte situatii si la solicitarea explicatiilor in scris .Mai astept si azi un raspuns,care a depasit orice termen.Pai, urmeaza Sfanta Justitie ,La Sfantul Asteapta si pe banii si nervii Sfintilor a toate Rabdatori.Sa auzim chiar si de bine!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
bellefille, utilizator

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere "dispare" locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata \"dispare\". Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala de la întreținere powerspyA powerspyA Bună seara! Îmi puteți spune cum pot verifica dacă suma pe care o plătesc la întreținere este una motivată, cu alte cuvinte, dacă administratorul nu ... (vezi toată discuția)
Administratorul are voie sa faca orice lucrare pe scara fara a intreba proprietarii scarii? bratualina bratualina administratorul meu efectueaza multe lucrari fara a face dovada platii(copii facturi)cu diverse persoane neautorizate de cele mai multe ori, iar sumele pe care ... (vezi toată discuția)