avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare vehicul mostenit cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare vehicul mostenit cu probleme

Eu si cu fratele meu am mostenit un autovehicul acum 5 ani de zile. Datorita faptului ca romanul este ignorant nu mi-am pus problema schimbarii certificatului de inmatriculare. Acum am vrut sa schimb certificatul pe numale meu si al fratelui si surpriza: trebuie sa platesc "timbru de mediu". In mod normal nu se plateste pentru autovehiculele mostenite daca vehicolul se trece pe numele noului proprietar in mai putin de 2 ani de la succesiune. Am remarcat(in OUG 9/2013) ca nu se plateste nici in cazul autovehiculelor provenite din partaj. Dat fiindca masina are ca proprietari 2 persoane iar fratele meu nu are nici o pretentie asupra ei, as putea sa merg undeva la notar sa fac un act de partaj intre mine si fratele meu asupra masinii si sa o inmatriculez fara sa platesc timbrul?

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu mitica665 mitica665 Va salut cu respect si le multumest celor care ma poate ajuta si pe mine in legatura cu taxa de mediu.Am cumparat o masina la inceputul lui Ianuarie nu stiam ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca coproprietar klose klose Bună ziua. Mă aflu în situația de a fi moștenitorul unui autoturism de la fratele meu. Eu dețin 50 % din autoturism, iar părinții mei ... (vezi toată discuția)
Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile. bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei ... (vezi toată discuția)