avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa adaug numele sotului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa adaug numele sotului?

buna ziua, m-am casatorit in strainatate unde femeia nu primeste numele de familie al,sotului ( suntem domiciliati si locuim acolo). am transcris casatoria in romania. dar sotul si copiii au acelasi nume, mai putin eu. intrebare: daca doresc sa-mi pastrez numele de fata, dar sa adaug si numele de familie al sotului , cu cratima (de exemplu) intre ele, pot ?? ( eu fiind doar cetatean roman) fara ca el sau copiii sa-si adauge (sa primeasca) numele meu de familie. dar poate printr-o alta procedura decat cea de schimbare a numelui in urma casatoriei. multumesc
Da, pe cale administrativa. Procedura si acte necesare, in link.
[ link extern ]
Potrivit OG 41/2003, va puteti schimba numele pe cale administrativa deoarece va gasiti in urmatoarea situatie
- cand persoana in cauza solicita sa poarte un nume de familie comun cu al celorlalti membri ai familiei, nume care a fost dobandit ca urmare a adoptiei, a mentinerii numelui la casatorie, a stabilirii filiatiei ori a unor schimbari de nume aprobate anterior pe cale administrativa.

Mai multe detalii gasiti aici
[ link extern ]
in conditiile in care nu doresc sa renunt la numele de fata?
se poate ocupa un avocat sau trebuie sa o fac personal?
merci ptr raspunsuri
urmarind putin logica....daca eu reusesc sa adaug numele sotului la numele meu, va trebui sa schimb si numele de familie al copiilor mei?? adica, vor avea nume dublu, ca si mine, mama lor??
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Daca vreti sa dati bani, puteti imputernici un avocat.
Nu va trebui, dar daca vreti, o puteti face. Fiind vb de copii minori, aveti nevoie de acordul tatalui.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
merci mult ptr raspunsuri. m-am cam saturat sa iau cu mine certificatele de nastere ale copiilor... o saptamana buna

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa casatorie liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua, Suntem casatoriti si sotia a preluat numele meu, ca asa e traditia. Numele meu, dupa cum probabil se vede, este dificil. Ea era Popescu si ne-am ... (vezi toată discuția)
Adaugare prenume 02vasy 02vasy buna ziua.as dori sa va intreb daca imi pot adauga un prenume la numele meu si daca da,ce motiv as putea invoca pentru a reusi.multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de fata! Keri Cristina Keri Cristina Bună! Eu am divorțat acum 3 ani jumătate! Și fostul soț fiind de acord am păstrat numele lui! Acuma întrebarea mea este dacă pot sa revin la numele de ... (vezi toată discuția)