avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate provizoriu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate provizoriu

Care sunt criteriile pentru obtinerea unui act de identitate provizioriu , si deasemenea care sunt cazurile in care se poate refuza acest lucru de catre evidenta populatiei .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:49, 2 Noiembrie 2013
Cartea de identitate provizorie se eliberează când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărţii de identitate.

Detalii
[ link extern ]
Se poate refuza eliberarea actului fara nici un motiv de seama , si care sunt aceste cazuri ?
Dici , se poate refuza emiterea actului de identitate provizorie de catre evidenta populatiei la schimbarea domiciliului , dar actele privind casa cumparata inca nu sunt perfectate si cartea de identitate este expirat ? Persoana respectiva ramane fara act de identitate ?
Cartea de identitate provizorie poate fi solicitata doar de la serviciul de evidenta de ultimul loc de domiciliu.
SI daca acesta refuza eliberarea ? Exista vreo reglementare care admite acest lucru ? Va rog , sa ma informati .

Alte discuții în legătură

Adresa gresita in buletin Steffy81 Steffy81 Buna ziua, Amo prietena care este plecata in Germania si acum i-a expirat buletinul. A facut o procura prin care il deleaga pe tatal ei sa se ocupe de noul ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)