Buna ziua. Va prezint pe scurt situatia in care ma aflu, cu speranta ca ma puteti ajuta. In 2006 parintii mei au dorit achizitionarea in leasing a unui autoturism. Dat fiind faptul ca ei lucreaza in alta tara, nu s-a putut face un contract pe numele lor, alegandu-se varianta girarii unei persoane care sa aiba un contract de munca la noi in tara. Eu fiind studenta la acea vreme, nu s-a putut face pe numele meu, asa ca am cooptat o terta persoana, care a devenit utilizator. Toate bune si frumoase, leasingul s-a incheiat in 2010, autovehiculul s-a instrainat catre respectiva persoana si apoi am incheiat un contract de vanzare cumparare intre mine si utilizator. Am transcris masina, am declarat-o la finante , insa ieri m-am trezit ca am in casuta postala un titlu executoriu care e pe numele celui de la care am "cumparat" masina. Mentionez ca de toate demersurile s-a ocupat o firma de intermedieri, ma refer la plata taxe, inmatriculare si tot ce presupune acest demers.
Titulul executoriu se refera la [TAXA AUTO] si este in valoare de 1.012 lei. Ma gandesc ca persoana respectiva nu a retras masina din evidentele de la finante si acum acestia au trimis restantele la impozit.
Intrebarea mea este: ce obligatie am eu fata de acest titlu executoriu? Banuiesc ca persoana in cauza considera ca e de datoria mea sa platesc acea suma.
Va multumesc anticipat.
Pai, asa si e. Daca e vb de taxa de mediu, e datoria dvs ca doar n-o fi a lui. Bine, legal ar fi a a lui si ar trebui sa plateasca daca masina ar fi fost in realitate a lui si v-ar fi vandut masina
Bineinteles ca il puteti lasa pe om cu datoria, acum asa se poarta.
Pt ce contestatie ynocentta, titlul executoriu nu e pe numele doamnei..
Taxa de mediu nu cred ca este, pentru masina respectiva platindu-se accizele in 2006. Este specificat "Debit curent restant" la data de 16.10.2013 in suma de 180 lei. Exact cat platesc eu impozit anual pentru aceeasi masina. Apoi ramasita ani anteriori, plus majorari.
Si iarasi daca ar fi taxa de mediu, de ce nu s-a trimis pe numele meu care am inmatriculat masina in 2010?
LE: de taxa de mediu nu se oucpa ANAF? Titlul executoriu e de la primarie.
Interesati-va intai despre ce e vb si apoi reveniti.. Pana la urma de cat e vb de 180 sau de 1012 ?
Si daca e vb de impozit, tot al dvs e. Si daca e vb de amenzi, tot ale dvs sunt daca dvs ati mers cu masina.
Eu sa ma interesez? In calitate de?
Cum sa fie tot impozitul meu din moment ce eu l-am platit anual din momentul in care masina a trecut pe numele meu? Asta pe langa faptul ca oricum eu il plateam si inainte, pe toata durata leasingului, dar asta nu are relevanta.
Suma totala e de 1012. Eu v-am explicat cum anume este trecut in acel tabel in titlul executoriu(total restant 1012, debit curent 180, ramasita ani anteriori 525, majorare 307).
Daca ar fi amenzi, ar fi venit pe numele meu.
Daca erau amenzi vechi,inainte de 2010, nu puteam transcrie masina. La momentul transcrieii am platit 15 lei impozit aferent lunii ianuarie 2010, tocmai pentru a fi cu taxele la zi, in numele lui, evident.
Somatie
gabydutescu
Buna ziua!Ma numesc Dutescu Gabriel Constantin, am primit pe data de 07-01-2010 o recomandata prin posta in care se afla o somatie de plata si un titlu ... (vezi toată discuția)