avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis pe un drum public si accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis pe un drum public si accident

Buna ziua ,

am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu mine in masina care sa lovit si a stat 2 luni in spital ... acum eu as vrea sa stiu daca sunt pasibil de puscarie ?? politia nu a venit atunci la accident dar ma luat de acasa a 2 zi am dat o declaratie am spus cum sa intamplat si a ramas sa ma cheme la tribunal dar vad ca au trecut 5 luni si nu ma mai cheama .. va ultumesc
Cel mai recent răspuns: neamtualin , utilizator 22:13, 12 Noiembrie 2013
Daca va impacati cu victima veti raspunde numai pentru conducere fara permis. Daca nu aveti cazier nu ajungeti in detentie.
Pana la tribunal trebuie sa treceti in primul rand pe la procuror. Apoi la judecatorie.
cyan a scris:

Pana la tribunal trebuie sa treceti in primul rand pe la procuror. Apoi la judecatorie.

da am fost la procuratura cu victima m.am impacat si a ramas sa ma cheme la tribunal ... deci nu e caz de puscarie nu? masina nu era a mea dar i,am dat bani la om pe masina si el nu a depus nici o plangere impotriva mea ... va multumsc pentru raspunsuri


nu am cazier .. si pentru conducere fara permis si accident nu imi poate da cu executare nu?? in cel mai rau caz cu suspendare?? sau depinde de ce scrie procuroru si peste ce judecator dau ... va multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca nu aveti cazier cel mai probabil veti primi o pedeapsa cu suspendare. Sfatul ar fi sa va angajati un avocat.
Daca indepliniti conditiile de aplicare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei este posibil dar nu obligatoriu.

Alte discuții în legătură

Accident rutier, dosar penal alexandra2726 alexandra2726 Buna, fratele meu acum 3luni de zile a avut un accident rutier.Conducea si era in masina cu fosta lui sotie,se certau iar aceasta a inceput sa-l loveasca si ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pentru pãrãsirea locului accidentului gagica.ionut gagica.ionut buna ziua.Ieri am am avut un accident in care am atins cu roata din stanga fata o pers in apropierea trecerii de pietoni.am oprit masina pe dreapta,am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)