avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinerea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinerea permisului de conducere

Astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 zile,d atorita urmatoarelor aspecteȘ
- ma aflam cu autoturismul in coloana care urma sa treaca la o trecere de nivel cu bariere,aceste fiind ridicate de catre operatorul CFR.In momentul cand am ajuns aproape de trecerea de nivel,au inceput din nou coborarea barierelor,am aluns pana langa ele dupa care am oprit ele fiind ridicate pana la un unghi de cca.35-40 grade.M-am uitat in dreapta si in stanga si am observat operatorul CFR ca a aprit caderea barierelor si mi-a facut semn sa trec dupa care ele au coborat.Am trecut de calea ferata si am fost oprit de un echipaj de politie rutiera care mi-a spus ca am trecut printre bariere,ca am fost filmat cu aparatul radar(tip vechi) si mi-au intocmit proces verbal cu retinerea pe loc a permisului de conducere(fara a-mi emite o dovada provizorie de circulatie).Am explicat cum au stat lucrurile,am spus ca o chem pe doamna de la CFR sa spuna cum a fost(am fost la ea si a spus ca vine sa vb cu politistii),dar nu s-au lasat induplecati.Acum doresc sa fac contestatie,nu stiu ce sanse am!!!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
carbocry, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 23:01, 4 Iunie 2014
Nu cred ca aveti sanse. Ati spus ca barierele erau in pozitia aproape coborate. Coborate sau putin coborate nu cred ca are importanta, cret este ca nu trebuia sa treceti, iar faptul ca lucratorul cfr v-a spus sa treceti, desi nu era cazul, nu va disculpa de faptul ca era obligatoriu ptr dv.stra sa cunoasteti regulile de circulatie, in calitate de sofer.
Imi pare rau, dar aceasta este pararea mea, si cred ca a fost un lucru extrem de riscant ceea ce ati facut.
Va multumesc...o seara frumoasa!
Eu pot lua o declaratie scrisa unui martor pe care sa o folosesc la o plangere contraventionala,sau trebuie luata in fata unui organ al legii?
Martorul poate sa fie mentionat in plangere urmand a fi citat in aceasta calitate.
Buna seara,Referitor la problema de mai sus in care am primit un proces verbal in care am primit ca sanctiune amende in cuantum de 720lei si retinerea permisului de conducere pe o perioada de 90 zile,am facut plangere contraventionala,s-a judecat cauza si astazi am primit solutia aceasta:
30.05.2014
Ora estimata: 10:00
Complet: C21-Vineri
Tip solutie: Admite in parte plângerea
Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea. Înlocuieşte sancţiunea amendă în cuantum de 720 lei aplicată petentului cu sancţiunea avertisment. Atrage atenţia petentului ca, pe viitor, să respecte dispoziţiile legale incidente. Menţine în rest procesul verbal contestat. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 30.05.2014.
Va rog sa-mi spuneti daca a ramas ca permisul de conducere sa fie suspendat.
Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Contestatie andrei-adrian-constantin andrei-adrian-constantin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ce as mai putea face in astfel de situatie: In luna iunie, anul acesta am fost surprins de aparatul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis trecere la cale ferata Dorrian Dorrian As dori sa va relatez o situatie prin care am trecut acum doua zile in speranta ca ma poate ajuta cineva cu sfaturi daca intradevar am gresit sau daca a fost ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara drept de circulatie doarcosmin doarcosmin Buna ziua.Am nevoie de niste lamuriri daca se poate. Azi dimineatza ma aflam in c-lung mold. si mergeam spre suceava.cu 200 m inainte de o cale ferata ... (vezi toată discuția)