avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De 2 ani ma lupt in instanta nu pot sa fac o amarata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De 2 ani ma lupt in instanta nu pot sa fac o amarata de intabulare fiind proprietara

am cumparat terenul si casa in 1992de la soacra mea ea a mostenit casa si terenul de la mama sa ulterior soacra mea a decedat
acum nu pot sa fac intabularea casei si terenului chiar daca am act de vinzare cumparare pe numele meu deoarece fiind in accelasi nume cu soacra mea care a decedat mi se cere ca sa-mi aprobe intabularea sa aduc actele de cumparare a mamei soacrei mele pe care nu le pot gasi nicaieri nici in notariate nici in arhiva de stat
deoarece nu am aceste acte nu se poate face inscrierea in cartea funciara
ama ajuns si in instanta pentru solutionare si nu se poate face nimic deoarece nu se gasesc actele cerute
ce ma sfatuiti sa fac
Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 18:15, 20 Noiembrie 2013
Recapitulam:
1. Casa si terenul erau inainte de 1992 ale mamei soacrei d-voastra.
2. Mama soacrei d-voastra moare si-i lasa casa si terenul mostenire soacrei;
3. D-voastra ati cumparat casa si terenul in 1992.
4. Acum vi se cer actele de cumparare ale mamei soacrei d-voastra pe care nu le gasiti.
Nu stiu ce fel de proces aveti si ce ati cerut acolo dar in speta d-voastra mi se pare, dupa ceea ce ati scris, ca puteti invoca fara probleme uzucapiunea de la 10 la 20 de ani, caz in care nu mai aveti nevoie de titlul mamei soacrei d-voastra.
e o mica nentelegere
am cumparat casa si terenul in 1992 de la soacra mea
ea a mostenit casa si terenul de la mama sa care a murit in anul 1958 si nu a mai facut succesiunea si a ramas cu certificatul de mostenitor
acum ea fiind moarta nu pot gasi nicaieri actele maei soacrei mele care a murit in 1958 si nici nu stiu de la cine a cumparat
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
AURICA8, utilizator
va multumesc pentru ajutor si o sa fac exact ce mi-ati recomandat
o seara buna si mii de multumiri
Poate ati introdus o cerere gresit formulata si de aceea nu ati rezolvat problema....Daca soacra nu a facut "acte" atunci este evident ca nu a fost gasit nici un act in arhiva...Insa, ar fi trebuit sa gasiti macar actele parintilor soacrei dvs..
Daca aveti un certificat de mostenitor care sa ateste ca soacra a mostenit de la parinti bunul imobil pe care vi l-a vandut, atunci cred ca puteti proba de unde provine imobilul respectiv, mai ales ca in contractual incheiat in 1992 trebuie sa fie precizata declaratia vanzatoarei(soacra dvs) cu privire la provenienta terenului...deci se coroboreaza probele printr-un act authentic notarial.....
Invocarea uzucapiunii si/sau jonctiunea posesiilor este inadmisibila atata timp cat persoana detine calitatea de proprietar prin act autentic....
Ca sa aveti avea castig de cauza trebuie sa faceti dovada ca imobilul a existat in proprietatea familiei dvs din anul 1958 si a fost transmis soacrei prin mostenire, dovedita cu certificatul de mostenitor....success!
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2013
polloctav, utilizator
avand in vedere ca actul a fost autentificat in anul 1992 asta inseamna ca sa autentificat in baza unor adeverinte , certificat fiscal de la primarie si un proces verbal de punere in posesie, daca veti citi cu atentie in preanbulul actului in care se precizeaza modul de dobandire se va constata concret actele care au stat la baza acestui contract
succes

Alte discuții în legătură

nu resusesc ca intabulez casa si terenul pe care le detin eva23 eva23 Am cumparat in anul 1992 o casa cu teren de la soacra mea care a murit ulterior Aceasta a mostenit casa si terenul de la mama sa cind a decedat dar nu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire camelia29 camelia29 soacra mea a mostenit o casa cu paman.nu ii intabulata pe nimeni pentru ca actul cum ca este cumparat pamantul sa pierdut.daca se face rost de alt act cum ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare respinsa teren anamgh anamgh Soacra mea detine un teren mostenit de la mama ei (care la randul ei l-a mostenit de la tatal ei s.a.m.d.). Rol a avut si bunicul ei si mama ei (avem chitante ... (vezi toată discuția)