avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua. Am 52 de ani si 2 luni si am stagiu de cotizare peste 39 de ani.As dori sa stiu daca ma incadrez la pensia anticipata si daca penalizarea de 40%ramane definitiva sau doar pana la implinirea varstei de pensionare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: agnetak , utilizator 17:44, 17 Noiembrie 2013
52 ani si 2 luni - 39 = 13 ani si 3 luni la angajare.

Precizati:
Sex(F)sau(B)
Daca ati lucrat in grupe superioare de munca I sau II(numarul anilor) si procentul.
Sau in conditii speciale,sau deosebite de munca(numarul anilor).

Puteti avea stagiu de 39 de ani,daca aici intra si perioada suplimentara la vechimea in munca).
Precizati si luna si anul nasterii.
sunt nascut in septembrie 1961 si am 23ani si 5 luni in conditii speciale de munca si 11ani si 6 luni stagiu aferent grupei,2 ani si 5 luni in conditii normale de munca si 3 luni in conditii deosebite...
Beneficiati de o reducere cu 11 ani si 6 luni a varstei standard(65).
65 - 11 ani si 6 luni = 53 de ani si 6 luni-limita de varsta.
multumesc...asta stiam dar vreau sa aflu daca as putea depune dosarul pentru pensie anticipata si daca penalizarea de 40%ramane definitiva?

Alte discuții în legătură

Calcul data iesire la pensie gheorghe04 gheorghe04 Ma numesc Romedea Gheorghe,nascut pe 3 noiembrie 1952,am 40 de ani si 4 luni vechime din care: 3 ani si 11 luni de gr 1-a si 17 ani de gr a 2-a. Cand voi ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa a ii-a. Dragos_Scarlat Dragos_Scarlat Buna ziua, am incercat sa gasesc articole pe internet cu privire la pensionarea cu ajutorul grupei a ll-a la limita de varsta insa doar pe acest forum consider ... (vezi toată discuția)
Calcul pensionare daniela-claudia daniela-claudia Va rog foarte mult sa-mi spuneti cand se poate pensiona anticipat sau anticipat partial si daca este penalizat la pensionare un salariat despre care avem ... (vezi toată discuția)