avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin instanta

Buna ziua.
Fratele meu nu are bani sa achite impozitul de la primarie si nici pentru deschiderea unei succesiune notariale. As vrea sa deschid succesiunea prin instanta si as dori sa stiu ce costuri implica acest proces. Este vb de 2 case la tara si 3 hectare jumate.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:04, 19 Noiembrie 2013
Succesiunea in instanta o deschideti doar daca nu va intelegeti cu fratele dvs. Taxa este de 3% din valoarea bunurilor, insa daca incheiati impreuna cu fratele un acord de mediere, ea se reduce la jumatate.
Daca are veituri sub 600 lei sau egale poate cere ajutor public judiciar sub forma scutirii de taxa de timbru.
nu are
mai trebuie sa ajung si la notar sau direct in instanta?
Trebuie sa ajungeti la si al notar sa luati o incheiere prealabila si obligatorie instantei. Eu zic sa va mai ganditi si fara avocat si cu sau fara acord de mediere, onorariul notarului pt succesiune este mai mic fata de cheltuielile de judecata, insa decizia va apartine.

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar mihaela_1968 mihaela_1968 A mai ramas valabil ca succesiunea se face la notar, daca fratii se inteleg, in urma decesului parintilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Succesiune (tatal decedat in urma cu 10 ani, familie ramasa - 3 frati si mama) cesar cesar Buna ziua domnilor,doamnelor Am o cunostinta care nu are acces internet si doreste sa fie lamurita in urmatoare problema Are varsta de 42 ani,tatal dansei a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionut_flory ionut_flory buna. suntem 5 frati iar tatal a murit acum trei ani.mama vrea sa lase totul unu nepot.poate lasa fara acordul nostru? ce se poate face ca fiecare frate sa isi ... (vezi toată discuția)