avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare dobanda taxa auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare dobanda taxa auto

Buna ziua ,
Am recuperat taxa auto dar cine s-a ocupat la acea vreme de dosarul meu nu a solicitat si dobanda aferenta a banilor platiti . Tinand cont ca a fost vorba de 4 ani de zile cat mi-au fost opriti banii consider ca dobanda este semnificativa ( taxa de prima inmatriculare a fost de aproximativ 5000 lei ). care este procedura pe care o urmez pentru a recupera si dobanda cuvenita ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si recomandari .
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:02, 11 Decembrie 2013
Daca nu ati solicitat dobanda prin cererea de restituire adresata ANAF-ului, nu o mai puteti solicita. Daca ati cerut-o si mai sunteti in termen, o puteti solicita pe cale separata.
Adresati-va unui executor judecatoresc.Acesta va face o expertiza contabila prin care va calcula dobanda, conform celor mentionate in titlul executoriu, dupa care va soma ANAF local sa plateasca suma rezultata plus cheltuielile de executare si expertiza. success!
Dobanda nu a fost solicitata .... decat returnarea taxei , lucru care s-a intamplat acum 3 luni . Sa inteleg ca trebuie sa merg la executor judecatoresc care va calcula dobanda cuvenita si tot dansul o sa someze ANAF-UL ?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
davidescucostel, utilizator
Buna seara
Am fost la executorul judecatoresc pentru broblema cu recuperarea dobanzii aferente taxei de prima inmatriculare si mi s-a spus ca din moment nu a fost solicitat acest lucru de prima data trebuie sa intentez un nou proces prin care sa solicit si dobanda fiscala de la data platii si pana la recuperarea sa. Mentionez ca taxa am platit-o in decembrie 2008 si am recuperat-o in iunie 3013. Ce anume trebuie sa fac ca sa demarez procedura pentru recuperarea dobanzii pentru perioada 2008 - 2013 ? tinand cot ca banii achitati pe taxa i-am recuperat in iunie 2013 ? Ce acte trebuiesc sa fie depuse la dosar ? Va multumesc !
Dobanda trebuia ceruta si admisa de instanta. Executorul ar putea sa actualizeze suma datorata doar cu inflatia de la data formularii cerereii de chemare in judecata si pana la plata efectiva, potrivit dispozitiilor din NCPC. Nu ati cerut nici acest lucru insa puteti cere acum printr-o noua cerere adresata executorului, insa nu cred ca actualizarea debitului ar reprezenta o suma atat de mare, care sa merite stresul , taxele si alergatura....

Alte discuții în legătură

Taxa auto - situatie cel putin ciudata estpoint estpoint Buna ziua, Am cumparat acum cateva zile o masina fabricata in 2007 , la care proprietarul a specificat ca taxa de prima inmatriculare a fost solicitata in ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dobanda la taxa de prima inmatriculare Danicu Paul Danicu Paul În luna decembrie 2014 , am recuperat pe cale judecătorească, toată taxa de prima inmatriculare autovehicule plătită în anul 2007. La aceasta data, se ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferenta dobanda taxa inmatriculare Bobonex Bobonex In anul 2008 am achizitionat si inmatriculat un autoturism cumparat din Germania, pentru care am platit taxa de inmatriculare aprox. 5000 ron.In luna iulie ... (vezi toată discuția)