avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire sume reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire sume reabilitare termica

Buna ziua,
Sa incep cu inceputul. Avem blocul reabilitat termic de mai multi ani pe legea veche cu cotizatia proprietarilor 20%. Acum primaria ne-a restituit o parte din suma. Dupa reabilitare si pana azi au fost vandute mai multe apartamente in bloc. Intrebare: banii de reabilitare care au fost restiuiti de primarie si care se vor mai restitui daca se vor mai restitui cui ii revin? Fostului proprietar sau noului proprietar?
Mentionez faptul ca sunt apartamente vandute si de 3 ani dar si de 3 luni.
Cel mai recent răspuns: ginins , utilizator 10:46, 29 Noiembrie 2013
Cei care au cumparat apartamentele le-au cumparat cu pretul de apartament reabilitat, deci ei au platit vechilor proprietari.
Dar daca tot aveti acesti bani stransi de ce nu ii tineti la fondul de reparatii, sa ii folositi atunci cand va fi nevoie, nu este pacat sa va mai chinuiti alta data sa strangeti banii?
Sumele initial alocate pentru reparatii la parti comune de imobil constructii si instalatii,nu se restituie,acestea urmand a fi depozitate in fondul de reparatii
Se restituie proprietarului curent. Vedeti aici mai multe detalii
www.avocatnet.ro/content/for...
Aceste sume au fost alocate pentru un scop : reabilitare termica . Nu se constituie fond de reparatii , drept pentru care se restituie proprietarilor , chir cei care nu au participat la inceput pentru aceasta reabilitare , el a vandut apartamentul , si a luat banutul , asa dar proprietar este actualul . aceste sume nu sunt egale ,ele difera in functie de numarul de camere si atunci ce fac ; unproprietar are de recuperat sa zicem 1000 , un altul 1500 si asa mai departe , cum procedati ?
buna ziua.
vechiul proprietar a vandut intr-adevar apartamentul cand deja era reabilitat blocul. pentru reabilitare a platit o suma de bani. cum sa revina acesti bani noului proprietar aceasta suma de bani, daca reabilitarea s-a facut cu titlu gratuit? astfel ar fi prejudiciat vechiul proprietar si s-ar produce o imbogatire fara justa cauza a noului proprietar.

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica ContSters305878 ContSters305878 cui revin banii restituiti in urma reabilitarii termice? daca apartamentul a fost achizitionat dupa reabilitare cine are dreptul la banii restituiti ,noii ... (vezi toată discuția)
Restituire fond reabilitare termica cepuchm cepuchm Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica. Am avut un ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii valylupes valylupes buna ziua am vandut apartamentul si aveam o suma de 290 lei la fond reparatii mi s=a spus ca nu mi se restituie acesti bani .. eu prima data am crezut ca ... (vezi toată discuția)