avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum il opresc pe tatal copilului meu sa mai vina la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum il opresc pe tatal copilului meu sa mai vina la scoala?

Buna seara. Problema mea este urmatoarea: fetita mea in varsta de 9 ani si jumatate este permanent deranjata de tatal el natural in timpul orelor de curs. De un an si jumatate nu a mai trimis pensie alimentara. In urma acestei plangeri el a adus dovezi false . Acum este cercetat pentru fals in inscrisuri si uz de fals si pentru neplata pensiei alimentare. Cu toate acestea, el vine la scoala unde invata fetita doar pentru a o bulversa si mai rau. Acum, dupa un an si jumatate, cand a intrat in clasa a cerut doamnei sa i arate care este copilul pe numele D.D, pentru ca el nu o mai recunoaste. Copilul nu doreste sa l vada, plange, tremura si nu s epoate concentra la orele de clasa. Va rog frumos, dati mi un sfat, unde sa merg, cu cine sa vorbesc, ce sa fac. Doresc sa nu o mai deranjeze in timpul orelor, mai ales ca acum in clasa a III a sunt foarte multe de invatat. Multumesc anticipat. Mai doresc sa va intreb daca as putea sa cer custodie exclusiva. El a mai fost cercetat penal pentru abuz fizic asupra fetitei, atunci primind o amenda de 1000 de RON. Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: MariaBalasa , utilizator 11:23, 25 Noiembrie 2013
Mergeti intai la scoala si vb cu directorul si invatatoarea, sa nu ii mai permita accesul in scoala.
Mergeti si cereti sprijin si de la dgaspc
Aveti copilul in incredintare sau exercitati impreuna autoritatea parinteasca ?
Daca sunt motive si dovezi, puteti cere in instanta un ordin de restrictie.
Puteti merge si la dgaspc sa expuneti problema, poate e cazul de decadere din drepturi, avand in vedere ca e agresiv cu copilul, ca nu a platit pensie din rea credinta si poate mai gasiti motive.
Intai mergeti la scoala, vedeti ce rezolvati, nu ar trebui sa i se permita accesul in scoala.
Va multumesc pentru raspuns. Autoritatea parinteasca se exercita in comun. Dar unde trebuie sa cer ordinul de restrictie? La scoala am am fost, am expus problema directorului dar acesta nu prea face mare lucru. Nu stiu ce sa ma mai fac cu acest om, cum sa l opresc si cum sa l opresc legal sa nu mi mai streseze copilul. Va multumesc.
Nu i se poate interzice accesul in scoala, dar se poate limita la ora de consiliere a parintilor, sedintele cu parintii si la sfarsitul programului. Nu tine de scoala problema. :(
Dar scoala este obligata sa ofere siguranta copiilor. Daca copilul meu pateste ceva in acel moment sau este luat din scoala, pentru ca el reprezinta un pericol pentru fetita mea, institutia ar trebui sa raspunda pentru asta. Eu ii avertizez pe directo si pe invatatoare de un eventual pericol. Ce masuri legale se pot lua. Sau lasam copilul sa fie traumatizat zi de zi sau mai rau pentru ca niste adulti cu responsabilitati nu pot lua o masura in privinta lui. Conteaza mai mult ce vrea un tata nebun sau ce vrea un suflet de copil. Mai devreme am aflat ca ar fi venit la scoala vineri si ar fi amenintat cu un pistol. Toata scoala vorbeste despre asta, inca nu stiu ce s a intamplat exact. El este un pericol pentru copilul meu. Traim intr o tara in care drepturile copilului nu semnifica absolut nimic. Dam din umeri ca nu i putem interzice tatalui dreptul dar ii putem interzice copilului linistea si siguranta in scoala.
Accesul parintelui in scoala este asigurat prin lege, cu limitele de mai sus (nu in timpul orelor). Scoala nu poate interveni dincolo de instanta de judecata. Din punctul de vedere al scolii, atata timp cat hotararea judecatoreasca prevede exercitarea autoritatii parintesti in comun, nimeni nu-i poate ingradi niciun drept. Le are si le poate exercita pe toate, exact ca dv.
Rezolvati situatia obtinand o hotarare judecatoreasca de incredintare a copilului dv. Abia apoi se poate implica scoala. Pana atunci, ce vi se permite dv. i se permite obligatoriu si tatalui.
Sunt multe situatii de acest fel, sunt si situatii cand vine parintele cu executorul judecatoresc la poarta scolii, mai aduce si politia si ...
In privinta sustinerilor dv. cum ca traumatizeaza copilul sau ca-l poate lua, va asigur ca efectiv il poate lua, fara nicio interdictie. Daca vreti sa schimbati asta, faceti-o mai repede. Adresati-va instantei si obtineti hotararea, apoi puteti obtine si ordinul de restrictie sau simultan.
Vedeti sfaturile date de @gi_jane2.

Daca a produs scandal in scoala sau a intrat cu arma in institutie, scoala va sesiza organele de politie. Asta e alta poveste, nu tine de relatia de familie, dar va poate ajuta in obtinerea ordinului de restrictie. Incercati sa aflati ce s-a intamplat acolo.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie anaferat anaferat cum pot obtine un ordin de restrictie? cui trebuie sa ma adresez si cit dureaza pina obtin acest ordin? este vb de ordin de restrictie pt sotul meu (vezi toată discuția)
Ordin de restictie marina eusenia marina eusenia Cum pot optine un ordin de restrictie?sotul e violent verbal si fizic cu mine si copilu de 14 ani,tin sa precizez e eliberat conditionat!ce pot face sunt ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva fostului sot care continua sa dea in mine? Catus Catus Dupa divorț am locuit preună si a continuat sa de a in mine.Ce pot face? (vezi toată discuția)