avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum imi pot recupera banii furati din colet de autor ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum imi pot recupera banii furati din colet de autor necunoscut?

Varul meu din Malta mi-a trimis in plic prin posta, 547 euro, nevrand sa plateasca 50 de euro comision la Western Union si crezand ca serviciile [EDITAT] functioneaza ireprosabil.Plicul a ajuns, insa fara bani.El nu are decat nr-ul de inregistrare al coletului si chitanta precum ca a platit valoarea expedierii.Problema este ca nu a declarat suma din plic.Stiu ca nu am niciun castig de cauza, pentru ca nu pot dovedi ca au fost banii in colet,dar vreau sa oprim odata pentru totdeauna jafurile care se petrec la [] .Romanii sant jefuiti fara jena din colete fara ca nimeni sa nu poata face nimic. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Nu aveti cum sa-i recuperati si nici de ce va plange. Banii nu se trimit in plic !
Buna ziua,

nu exista nicio posibilitate practica sa recuperati banii de la [EDITAT]Teoretic, daca ati face o plangere penala iar politia ar descoperi ca autorul furtului este un lucrator postal, atunci si numai atunci Posta ar putea fi obligata sa va plateasca aceasta suma.

Costi Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Problema e ca s-ar putea ca varul sa nu va fi trimis acesti bani...
Sume financiare pot fi trimise in plic dar corespondenta va fi cu valoare declarata
Daca a fost corespondenta fara valoare declarata,sansele de probat continutul plicului sunt reduse
Atata timp cat nu aveti dovada concreta,indubitabila ca in plic a existat o suma reprezentata printr-un numar de bancnote,care eventual sa fi fost mentionata in documentele de insotire corespondenta,nu se justifica a demara eventuala plangere
In calitate de moderator, va rog sa respectati Regulamentul si sa evitati folosirea numelui acestei institutii, in lipsa unor probe .
Nu cred ca serviciul postal din Romania a preluat plicul din Malta, direct din mana varului. Exista cel putin alte doua perechi de maini prin care a trecut plicul.

Asta facand abstractie de faptul ca doar varul stie ce a pus in plic.

Se dovedeste inca o data ca atunci cand cumperi ceva ieftin te costa in fapt mult mai scump decat produdul/serviciul care avea un pret mai mare.

Alte discuții în legătură

Atributiile postasului sovarroxana sovarroxana buna ziua,as dori sa stiu exact ce sarcini de serviciu are postasul si daca e obligat sa vina sa mi aduca somajul acasa sau macar sa ma anunte ca a sosit la ... (vezi toată discuția)
Pot trimite prin posta actele executare? Imparatul Imparatul Pentru ca este foarte departe, tocmai la capatul tarii, paratul pe care trebuie sa-l execut, va intreb, daca pot trimite actele necesare si cereea de executare ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)