avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord desfiintare perete comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord desfiintare perete comun

Buna ziua,
As dori un sfat din punct de vedere juridic la problema cu care ma confrunt.
Locuiesc la curte, casa in care locuiesc a fost construita la inceputul anilor 1900 si are un perete comun alta casa. Proprietarul acestei case vrea sa desfiinteze aceasta constructie si sa construiasca alta cu functiune de birouri.
Pentru aobtinerea autorizatiei de desfiintare a peretelui comun are nevoie de acordul meu. Eu nu as vrea sa il dau deoarece casa este foarte veche si nu stiu cat daca nu va fi afectata stabilitatea si rezistenta ei. Vecinul mi-a spus ca imi va face reparatille necesare, dar nu cred ca o sa se tina de cuvant deoarece acum cativa ani cand a trebuit sa ma despagubeasca pt. racordarea la reteaua de gaze, nu a vrut si a trebuit sa-l dau in judecata pt. recuperarea baniilor.
Intrebare: Daca nu ii dau acordul ce se intampla? Ma poate obliga cineva sa il dau ?
Va multumesc
i.sara
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 00:44, 8 Aprilie 2009
Nu va poate obliga nimeni.
Dl avocat are dreptate, dar ca sa luati o decizie rationala va dau cateva informatii.
Modificarea constructiva nu se poate face decat dupa obtinerea autorizatiei de constructie. Aceasta nu se poate aproba in aceasta situatie decat daca exista o expertiza efecuata de expert autorizat care raspunde legal pentru solutia data.
Asa incat daca dvs sunteti de buna credinta si va opuneti doar de frica puteti sa rezolvati problema conditionand-eventual -acordul dvs de cautarea unui expert de incredere(din partea dvs). Oricum, va repet, pentru eventuale pagube raspund proiectantii, expertul, executantii, deci multa lume. NU CRED CA SE JOACA NIMENI. Si nu cred ca v- ar strica sa vi se consolideze indirect o parte din casa.
Mai ganditi- va!
Intr-adevar nu va poate obliga nimeni pentru ca zidul comun este proprietate comuna(indiviza)
In aceasta situatie,aveti grija in caz de accept , sa nu fiti obligata si la suportarea cheltuielilor demolare/reconstructie.
Protejati-va printr-un contract cu clauze precise.Aveti grija si de distantele privind noul hotar intre proprietati.Nu strica sa consultati un avocat, pentru a nu avea surprize.
Nu va obliga nimeni la cheltuieli, doar daca va lasati fraierita.
Va multumesc.
Oricum, am inceput sa cer parerea si specialistilor in constructii ce se intampla in cazul desfiintarii peretelui si a realizarii subsolului, si dupa e voi primi raspunsurile voi lua o decizie.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Demolare casă perete comun ....am o casă cu perete și acoperiș comun cu altă casă...... ... Bubulina58 Bubulina58 Am o casă cu perete și acoperiș comun cu altă casă...... Vecinul vrea să demoleze casa lui...... se poate fără acceptul meu?? ??!ce se poate face???? ... (vezi toată discuția)
Demolare perete comun Jojolita Jojolita Buna seara, mama mea se confruntă cu o problemă si va solicit ajutorul în cazul în care aveți cunoștință de asemenea situatie. Casa ei construită ... (vezi toată discuția)
Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)