avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare bani. Inselaciune!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare bani. Inselaciune!

Buna ziua! Am facut o plangere penala anul acesta in aug.acuzand o persoana de infractiune de inselaciune.Am imprumutat cu o suma de bani in 2011,cu promisiunea de restituire a lor in 2012.Nu s-a facut nici un act la notar,bazandu-ma pe incredere ca alti fraieri romani deci,nu se poate vorbi de o prescriptie.Evident ca a trebuit sa o caut la domiciliu pt ca nu mai dadea nici un semn de viata.Era pur si simplu de negasit.A trebuit sa plec la munca in strainatate.Anul acesta cand m-am intors,am reluat plimbarea la domiciliu unde mi-a raspuns fiul care era absent de situatie iar mama lui,evident nu era acasa!M-am hotarat sa fac plangerea penala,dar surpriza:politistul care s-a ocupat de cazul meu imi spune ca au plecat din tara pt.1-2 ani.Acesta a vorbit cu administratorul blocului,spunandu-i aceste detalii.M-am uitat la intretinere si am vazut si eu ca sunt 0 persoane,dar nu are restante,deci cineva se ocupa de cheltuieli.M-am hotarat sa imi retrag plangerea penala,pt.ca nu vedeam sorti de izbanda avand in vedere ca persoana in cauza nu era la domiciliu si cine stie cand va veni,iar eu va trebui din nou sa plec la munca in strainatate si nu am cum sa ma prezint la audieri facute de comandant.Intrebarea mea este:cand o voi prinde in tara pe respectiva persoana,o voi putea trage la raspundere facand din nou o plangere penala?Se va putea lua in considerare vechea poveste avand in vedere ca a trebuit sa imi retrag plangerea anul acesta?Va multumesc!
considerați că ați dat banii la biserică, de pomană sau la loto. fără nici un act încheiat (nici cel puțin unul de mână, sub semnătură privată) e cuvântul dumneavoastră împotriva celui al debitorului.
Plangerea penala este sortita esecului, solutia va fi de NUP, asa cum ati spus in descriere"am imprumutat" este vorba de un litigiu civil. Iar ca sa subziste infractiunea de inselaciune ar trebui dovedit faptul ca ati fost indusa in eroare prin manopere dolosive in momentul remiterii sumelor de bani.
Da,d-l Patrascu,exista si "manopera dolosiva",pt ca mi s-a zis ca are nevoie urgent de bani pt.operatia sotiei,fiind in stare critica...
Si a mintit, nu era adevarata povestea, a spus-o doar sa va induca in eroare sa-l imprumutati?aveti martori?
Si cum v-ati retras plangerea pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, ca nu se poate asa ceva?

Alte discuții în legătură

Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)
Refuz restituire imprumut fara acte -abuz de incredere ? ContSters56278 ContSters56278 in cazul unui salariat care scoate un credit de cateva mii de euro pe numele sau si da imprumut suma respectiva de bani patronului pentru a salva afacerea ... (vezi toată discuția)