avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pentru import masina din SUA/Canada se plateste TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pentru import masina din SUA/Canada se plateste TVA?


Intentionez sa import un autoturism din SUA sau Canada.
Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platesc TVA pentru el la intrarea in spatiul UE?
Este vre-o diferenta (din punct de vedere al platii TVA-ului, in cazul in care trebuie platit) daca se importa ca persoana fizica sau juridica?

In cazul in care raspunsul este - DA, trebuie platit TVA-ul am o alta intrebare.
Am inteles ca pot plati TVA-ul in oricare tara din UE (in acest caz o sa o import prin Olanda, Rotterdam). Daca trebuie sa platesc TVA-ul (si aleg sa il platesc in Olanda - pentru ca au TVA mai mic decit in Romania - 19%) mai trebuie sa il platesc aici?

Cum fac dovada ca am platit acolo TVA-ul aferent?
Nu o sa aiba statul Roman pretentia de a plati diferenta de TVA pina la 24% (adica 5%)?

Este vre-o diferenta (din punct de vedere al platii TVA-ului, in cazul in care trebuie platit) daca se importa ca persoana fizica sau juridica?

Alte discuții în legătură

Import india mimiz mimiz Buna ziua, Am avut un import din India, cu vama in Rotterdem. Trebuie sa platim TVA-ul si sa declaram importul, sau ? (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara adrianavv adrianavv Buna ziua! Am urmatoarea problema. Firma A din Romania inregistrata in scopuri de tva in Romania a primit cu titlul gratuit 4 imprimante de la frima B din ... (vezi toată discuția)
Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)