avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui

Buna seara!
Am si eu o problema in legatura cu numele mai exact prenumele copilului meu care s-a nascut acum 2 luni. Povestea, pe scurt suna in felul urmator: sotul meu a mers chiar in ziua externarii mele din maternitate sa-l recunoasca cu un nume cu care eu nu am fost de acord ... mi-a luat buletinul si a mers pur si simplu la starea civila... acum eu nu stiu cum sa procedez ca sa-l schimb...? pe langa toate astea ,din cauza acestui fapt eu am suferit o depresie acuta de care nu am scapat nici in momentul de fata...poate suna ciudat dar nu e deloc usor, as da orice sa i-l pot schimba...din ce am mai citit si m-am interesat am inteles ca trebuie sa fie un moment foarte intemeiat si de aceea am apelat la ajutorul d-voastra...va rog din suflet sa ma ajutati!
Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:39, 8 Decembrie 2013
Ajungeti la un consens sa ii mai puneti un prenume care sa va placa si dvs si rezolvati pe cale administrativa.
Schimbarea prenumelui minorului se poate cere oricând.
Cererea de schimbare a numelui se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul solicitantul sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde domiciliaza.
[ link extern ]
problema este ca nu stiu ce motiv intemeiat as putea invoca...?
Ca nu a fost vointa dvs.
Ce prenume i-a pus ? Daca e ridicol, poate fi si acest motiv. Sa-i schimbati prenumele e mai usor decat la nume.
Nectarie...si din cate stiu trebuie si acordul lui iar el nu vrea...nu stiu cum sa procedez...?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
Admin, administrator
Daca tatal nu e de acord, poate hotari autoritatea tutelara.
Ori mergeti prima data la autoritatea tutelara, ori la evidenta persoanelor, mergeti si va informati.

Alte discuții în legătură

Pot schimba numele de familie al copilului dupa divort ????? lery lery am divortat acum 2 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat pentru crestere si educare,sentinta este definitiva si irevocabila,acum m-am recasatorit ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor carmenspiridon carmenspiridon Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului minor? Precizez ca parinti nu sunt casatoriti, copilul poarta numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Eliminare prenume andrei252005 andrei252005 Buna ziua, doresc sa elimin un prenume din cele 3 pe care le are copilul meu. (vezi toată discuția)